Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Voor meisjes

Meisjes met een handicap zijn kwetsbaar en gemakkelijk slachtoffer van geweld en misbruik. Maar liefst 90% van deze meisjes gaat niet naar school en zijn daardoor eenzaam. Ze hebben geen stem. Ze worden buitengesloten doordat ze een beperking hebben.

Doneer nu

Het verhaal van…

Bekijk hier het verhaal van van Fofo, Gloriose, Nahino

Fofo

Voor meisjesFofo is een meisje van 17 jaar. Ze is vanaf haar geboorte doof. Geld om naar school te gaan heeft ze niet en gebarentaal heeft ze nooit geleerd. Bedelen, misbruik en geweld liggen op de loer. Daarom besloot haar moeder dat ze moest trouwen. Trouwen met een veel oudere en rijkere man. Foto ziet haar dromen wegglijden. Dankzij de hulp van donateurs hebben we Fofo dit jaar kunnen helpen. Ze volgt nu een opleiding tot kapster en ze krijgt tijdens haar opleiding ook les in gebarentaal. Ze straat nu, ze is gelukkig! Haar huwelijk is van de baan.

Tinsayi

Voor meisjes 1Tinsayi is rolstoelgebonden. Ze kwam een vacature tegen voor een baan op een openbare school. Met enthousiasme solliciteerde ze voor de baan. Alle vaardigheden en referenties die ze nodig had voor de baan, heeft ze. Ze mocht op gesprek komen! Met gezonde spanning ging ze naar het gesprek toe. Maar toen ze daar was en de man van personeelszaken haar rolstoel zag, zei hij: “Personen als jij nemen we niet aan.” Boos sprak ze hem tegen, maar hij liep gewoon weg. Tinsayi maakt nu deel uit van het Leave No One Behind programma.

Yasmin

Voor meisjes 2Yasmin was blij toen ze een echtgenoot had gevonden. Het is namelijk niet makkelijk voor een slechtziende vrouw om een man te vinden. Maar de liefde was van korte duur. Na een maand verliet hij haar. Yasmin was radeloos, want ze was zwanger. Ze werkte tijdens haar zwangerschap als dienstmeisje. Maar toen haar zoon Rubel was geboren, ging dat niet meer. Ze had geen geld en eten om voor hem te zorgen. Yasmin werd uitgenodigd om deel te nemen aan een programma voor alleenstaande vrouwen met een handicap. Ze vond weer hoop! Ze leert hoe ze haar eigen moestuin kan aanleggen. Nu kan ze voor
haarzelf en haar zoon zorgen.

Samen voor meisjes

Fofo, Tinsayi en Yasmin zijn nu gelukkig. Maar er zijn nog zoveel meisjes met een handicap die niet naar school gaan, die misbruikt worden en die veel te jong moeten trouwen. Samen kunnen we deze meisjes helpen. Dankzij uw steun kunnen we ervoor zorgen dat deze meisjes in een veilige schoolomgeving terecht komen en uit kunnen groeien tot zelfstandige meiden.

Daar heeft toch elk meisje, mét of zonder handicap recht op?

Doneer nu

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.