Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

De zorg voor een ziek kind gaat dag en nacht door. Altijd.

doneer aan dit project

Het coronavirus heeft een grote impact op families. Weken en soms maanden elkaar niet zien, opa’s en oma’s die hun kleinkinderen niet kunnen knuffelen. In de meest kwetsbare gebieden in Afrika en Azië is het zelfs de vraag of er te eten is.

Baby Saïdi uit Tanzania had geen gemakkelijke en gezonde start. Saïdi woont samen met zijn ouders en drie andere gezinnen in een heel klein huisje. Geld voor eten is er bijna niet. Een paar maanden na zijn geboorte ziet Saïdi’s moeder vlekjes in zijn ogen. Ze maakt zich grote zorgen en neemt Saïdi mee naar de oogkliniek van Light for the World. Daar vertelt een arts dat Saïdi blind is. Saïdi heeft nog nooit in zijn leven de vertederende glimlach van zijn moeder kunnen zien.

Gelukkig kan Saïdi geopereerd worden aan beide ogen. De moeder van Saïdi vertelt: “Ik ben heel bang voor de operatie, Saïdi is nog zo klein. Maar tegelijk weet ik ook dat deze artsen heel kundig zijn en al heel veel operaties hebben uitgevoerd.”Saïdi wordt meegenomen naar de operatiezaal. Wat ziet hij er klein en kwetsbaar uit op de operatietafel. Na anderhalf uur mag Saïdi naar de uitslaapzaal. De volgende ochtend mag het verband van zijn ogen af. Saïdi knippert verbaasd en tovert dan een hele grote glimlach op zijn gezicht. Hij ziet zijn moeder voor het eerst! Saïdi’s moeder streelt haar zoontje liefdevol over zijn hoofd.

Een gezonde toekomst

Bedragen om een kind met een handicap te steunen tijdens corona

Samen met u zijn we er voor kinderen en ouders die zo hard zijn getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Uw bijdrage maakt een groot verschil in het leven van kinderen zoals Saïdi. Juist nu hebben zij uw steun hard nodig. Want uw donatie betekent een gezonde start en toekomst voor kinderen met een handicap. Helpt u mee?

Doneer nu


Meer weten over onze aanpak rondom het coronavirus? Klik hier voor meer informatie.

doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.