Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Schools without barriers

Land: Zuid-Soedan
Categorie: Onderwijs, Revalidatie
doneer aan dit project

Er zijn ruim 800.000 kinderen met een handicap in Zuid-Soedan. Slechts 23.000 van hen krijgen aangepast onderwijs. Hoewel ieder kind recht heeft op onderwijs, worden kinderen met een handicap feitelijk uitgesloten wanneer geen rekening wordt gehouden met hun beperking. Het Ministerie van Onderwijs heeft de intentie uitgesproken dat de toegankelijkheid van het onderwijs verbeterd moet worden, maar de huidige onderwijsmethoden voorzien daar echter nog niet in. Bij de bevolking bestaat een negatieve houding met betrekking tot handicaps, wat de integratie van gehandicapten belemmert.

Vaak worden kinderen met een handicap weggestopt omdat ouders zich schamen of niet het nut zien om te investeren in hun kind. Andere ouders vrezen voor de veiligheid van hun kind vanwege de negatieve houding in de maatschappij over handicaps.

Light for the World zorgt voor:

  • Hogere instroom van kinderen met een handicap in het basisonderwijs;
  • Minder schoolverlaters onder kinderen met een handicap in het basisonderwijs;
  • Deelnemende scholen toegankelijk maken voor kinderen met een handicap (rolstoelhellingen, aangepaste toiletten, drempels verwijderen etc.)
  • Het bieden van revalidatiediensten aan kinderen met een handicap. Kinderen met ernstige aandoeningen zoals epilepsie, knikkebolziekte, klompvoeten e.d. worden begeleid naar specialistische zorg;
  • Toegenomen bewustzijn in de maatschappij aangaande handicaps en de rechten van mensen met een handicap.

gerelateerde projecten

doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.