Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

My Body My Future is een meerlandenprogramma geïmplementeerd door Plan International Finland in samenwerking met Light for the World (2018-2021). Het programma is opgezet in Oeganda, Ethiopië, Mozambique, Laos en Myanmar.

Het My Body My Future-programma richt zich op de ontwikkeling van jongeren; met name meisjes. We streven ernaar jongeren te informeren over hun seksuele behoeften en rechten. Het programma heeft als doel om te strijden tegen de oorzaken van geslachtsongelijkheid in gemeenschappen. Zo strijden we tegen kinderhuwelijken, tienerzwangerschappen en genitale verminking van vrouwen. Als programmapartner is Light for the World verantwoordelijk voor de inclusie van jongeren met een handicap. Ook ontwikkelen we inclusieve concrete maatregelen en initiëren we nieuwe partnerschappen binnen het opgezette programma.

Het programma omvat in totaal elf uitvoerende partners met verschillende rollen. We werken bijvoorbeeld samen met lokale maatschappelijke organisaties, een gendernetwerk en een universiteit. Ook werken we nauw samen met gemeenschapsradio’s, kleine, informele verenigingen en jeugdgroepen. Naast de programmateams zijn er ook adviseurs voor inclusie van mensen met een handicap aanwezig in elk programmaland.

De My Body My Future-programma’s zijn gericht op de volgende doelen:

  • Jongeren met of zonder handicap beschikken over kennis, en de juiste houding en gedrag die nodig zijn om zelfstandige en gezonde beslissingen te nemen op het gebied van hun seksuele rechten.
  • Ouders, leiders en leden van de gemeenschap beschikken steeds meer over kennis, de juiste houding en gedrag om meisjes gelijk te behandelen en keuren het kinderhuwelijk en alle geweld tegen meisjes met en zonder beperkingen af.
  • Maatschappelijke organisaties worden steeds meer betrokken en mobiliseren anderen voor gendergelijkheid en de rechten van meisjes op seksueel gebied.
  • Overheden en lokale autoriteiten prioriteren het recht van meisjes op seksueel gebied in beleidskaders en pakken seksueel geweld en schadelijke praktijken in hun werk aan.

doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.