Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Make 12.4% work

Land: Oeganda
Categorie: Werk, Lobby
doneer aan dit project

12,4 % van de bevolking in Oeganda bestaat uit mensen met een handicap. Zij hebben vaak problemen bij het vinden van een baan. Make 12.4% Work vraagt hier aandacht voor en wil mensen met een handicap de kans te geven hun talenten te gebruiken op de arbeidsmarkt. Een groep jonge mensen met een handicap zijn de motor achter dit initiatief. Zij zijn verantwoordelijk voor het trainen en coachen van organisaties en bedrijven om inclusie op de werkvloer, in programma’s en diensten realiteit te maken.

“Ons doel is om binnen twee jaar uit te groeien naar 124 inclusieve organisaties die samen 1500 mensen met een handicap in dienst hebben”, zegt Anneke Maarse, Disability Inclusion Advisor bij Light for the World.

Het initiatief wordt ondersteund door het Ministerie van Gender, Arbeid en Sociale Ontwikkeling, NUDIPU, The Federation of Uganda Employers en the National Organisation of Trade Unions. De ambassadeurs van het initiatief zijn Umeme, Mega Standard Supermarket, Royal Suites Bugolobi, Coca Cola Beverages Africa Uganda, DFCU Bank, Restless Development Uganda, Share An Opportunity Uganda, ICCO, Reach A Hand Uganda, ZOA Uganda en Send A Cow Uganda. Ze zijn voorlopers op het gebied van inclusie van mensen met een handicap. Hun verhalen en werkwijzen zijn toegankelijk via de website van Make 12,4% Work.


doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.