Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Help Zuid-Soedan

Land: Zuid-Soedan
Categorie: Noodhulp
doneer aan dit project

Beste lezer,

Als sympathisant en zoon van de oprichter van Light for the World maak ik mij sterk voor blinden en mensen met oogziekten in de armste gebieden van de wereld. Dagelijks worden in Afrika mensen blind, terwijl dat met eenvoudige middelen is te voorkomen. Dat is verontrustend en motiveert mij om in actie te komen.

En daarom richt ik mij tot u. Enkele uren vliegen hiervandaan, in Zuid-Soedan, voltrekt zich een humanitaire ramp van ongekende omvang. Samen met hulporganisatie Light for the World wil ik ervoor zorgen dat blinden, mensen met oogziekten en gehandicapten toegang krijgen tot bestaande hulpprogramma’s. Onze inzet is voor oogpatiënten in vele delen van het land hun enige kans op een zichtreddende behandeling. Gehandicapte kinderen zijn bijzonder kwetsbaar en lijden extra onder
honger en ziekte.

Het is duidelijk dat hulp meer dan ooit nodig is. In drie oogklinieken strijden we voor zichtbehoud bij de patiënten. Ons wapen: met relatief eenvoudige middelen kunnen we effectieve hulp bieden aan de meest kwetsbaren.

Daarom is mijn persoonlijke oproep aan u: wilt u mij helpen om de mensen te helpen die het meest dringend hulp nodig hebben. Uw donatie redt ogen en mensenlevens.

In respectvol vertrouwen,

Drs. Jan Cozijnsen, oogarts
Oogkliniek Heuvelrug Zeist/Veenendaal/De Bilt
Sympathisant Light for the World

Gehandicapte vluchteling wordt vergeten

Lees Voor Interview met Klaas Aikes, programmacoördinator Zuid-Soedan Zuid-Soedan ervaart momenteel een van de ergste humanitaire crises in de wereld. Sinds de uitbraak van geweld eind 2013, zijn 2,25 miljoen mensen op de vlucht geslagen. Onder hen bevinden zich blinden, doven, volwassenen en kinderen met uiteenlopende handicaps. Vluchtelingen met een handicap worden echter vaak over […]

gerelateerde projecten

doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.