Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Everyone counts

Land: Oeganda
Categorie: Onderwijs
doneer aan dit project

Voor 2007 was 90% van de bevolking van Noord-Oeganda gevlucht voor geweld. Sinds 2007/2008 is de situatie stabiel. De mensen in Noord-Oeganda leven een eenvoudig bestaan. Ze leven voornamelijk van kleinschalig landbouw. De bevolking is laaggeschoold. Het belang van onderwijs in Oeganda wordt nauwelijks erkend. Daarom werken wij in Amudat en Nwoya, Noord-Oeganda, samen met ZOA en Net Foundation om kinderen met een handicap naar school te laten gaan.

Slechts 21% van alle kinderen die naar school gaan, maakt de school af. Onderwijzers, ouders, overheden; zij worden allen ingeschakeld in dit project. Het doel van het project is om aandacht te vragen bij de overheid voor de rechten van kinderen met een handicap. Scholen worden onderzocht op hoe toegankelijk zij zijn en onderwijzers worden getraind hoe zij kinderen met een handicap kunnen opnemen bij het lesprogramma. Kinderen met een handicap worden in kaart gebracht en krijgen toegang tot medische hulp en revalidatie.


doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.