Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet. In deze onzekere tijden is het van belang dat we blijven omzien naar elkaar. Vooral naar de meest kwetsbaren, zoals mensen met een handicap.  

Dringend actie nodig

Mensen met een handicap zijn in het bijzonder kwetsbaar voor het coronavirus. Niet alleen omdat ze vatbaar zijn voor het coronavirus, ook kampen ze met een slechte toegang tot medische zorg en armoede. Veel mensen met een handicap werken buitenshuis, zijn veel in contact met anderen of moeten zelfs bedelen om te overleven. Zelfisolatie en de maatregelen binnen het land hebben een enorme impact op hun leven; dit betekent geen of weinig inkomsten. Het is voor mensen met een handicap onzeker hoe zij zichzelf en hun familie van eten moeten voorzien. Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws rondom corona op onze nieuwspagina.

Ons actieplan tegen corona

Light for the World biedt noodhulp op het gebied van voedsel, medische zorg, onderwijs en levensonderhoud aan mensen met een handicap. De projecten zijn ingericht aan de hand van onze vijf actiepunten tegen het coronavirus:

  • Preventie: Toegankelijke en correcte communicatie verspreiden aan mensen met een handicap over de impact en preventie van het coronavirus.
  • Pleitbezorging: Regeringen oproepen en ondersteunen om te zorgen voor toegankelijke noodhulp en preventie.
  • Behandeling: Ontwikkelen van concrete, ondersteunende maatregelen om de gezondheidsstelsels in onze projectlanden te versterken. Met speciale aandacht voor mensen met een handicap.
  • Overleven: Mensen met een handicap ondersteunen door hen te voorzien van primaire levensbehoeften, zoals voedsel.
  • Bescherming: Beschermen van onze teams en tegelijkertijd als organisatie volledig operationeel blijven.

Corona gerelateerde projecten

Op dit moment richten collega’s onze projecten zo in, dat ze zijn gerelateerd aan het coronavirus. De volgende projecten voeren wij momenteel uit rondom het coronavirus:

Bescherm de meest kwetsbare!

Niemand mag worden vergeten in deze coronacrisis! Met uw steun kunnen wij mensen met een handicap voorzien van voedsel en medische zorg. Helpt u ons ervoor te zorgen dat bij alle maatregelen van overheden, mensen met een handicap niet worden vergeten?


doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.