Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Corona in Oeganda

Land: Oeganda
Categorie: Noodhulp
doneer aan dit project

In Oeganda zijn de maatregelen rondom het coronavirus gericht op het houden van fysieke afstand. Daarnaast heeft de overheid een bijna volledige lockdown in gang gezet. Light for the World focust zich in Oeganda voornamelijk op het voorzien van mensen met een handicap van toegankelijke informatie over de maatregelen van de overheid en de preventie van het coronavirus. Hierbij richten we ons vooral op mensen met een visuele beperking en gehoorbeperking.

Onze aanpak rondom corona

We werken nauw samen met onze lokale medewerkers om toegankelijk informatie over het coronavirus aan mensen met een handicap. Onze lokale medewerkers bieden technische ondersteuning bij het produceren van video’s die belangrijke informatie bevatten over de preventie van het coronavirus. De video’s zijn voorzien van ondertiteling, een voice-over en een gebarentolk die de voice-over ondersteunt.

Bij de productie van de video’s en andere materialen werken we samen met onze partners van ons Make 12.4% Work project, zoals Reach A Hand Uganda en NUDIPU. We staan ​​ook in nauw contact met het ministerie van Volksgezondheid in Oeganda. Zij zullen de videoclips over corona uitzenden en verspreiden via hun kanalen.

Wat hebben wij al gedaan?

Corona in Oeganda

Wat willen we nog bereiken?

  • 2 gebarentaalvideo’s maken over aanstaande richtlijnen / updates over de situatie
  • 4 infographics maken over de gevolgen van het coronavirus voor mensen met een handicap in Oeganda.

Bescherm de meest kwetsbare!

Niemand mag worden vergeten in deze coronacrisis! Met uw steun kunnen wij mensen met een handicap voorzien van toegankelijke informatie rondom corona. Helpt u ons ervoor te zorgen dat bij alle maatregelen van overheden, mensen met een handicap niet worden vergeten? Kijk hier voor meer informatie over onze aanpak rondom het coronavirus.


doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.