Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Corona in Kenia

Land: Kenia
Categorie: Noodhulp
doneer aan dit project

Ook in Kenia heeft het coronavirus toegeslagen. Hoewel de regering maatregelen heeft genomen om verdere verspreiding te voorkomen, heerst er vooral veel paniek onder de Keniaanse bevolking. De beschikbare informatie over corona is afkomstig van verschillende bronnen en is vaak onbetrouwbaar. Voornamelijk wordt er veel gevaarlijke informatie verspreidt over manier om zichzelf te beschermen tegen het coronavirus, zoals het drinken van chloor. Daarnaast is er weinig informatie over het virus beschikbaar en niet toegankelijk voor mensen met een handicap.

Onze aanpak rondom corona

Om mensen met een handicap te beschermen tegen het coronavirus, hebben wij in samenwerking met de Jonathan Jackson Foundation en het Rode Kruis Kenia twee campagnes ontwikkeld die aansluiten op de behoeftes van mensen met een handicap tijdens de coronacrisis.

De eerste campagne is gericht op het opzetten van een speciaal callcenter in samenwerking met het Rode Kruis Kenia. Binnen dit callcenter willen we een afdeling opzetten die zich richt op psychosociale ondersteuning. Mensen met die vragen om hulp kunnen op deze manier gemakkelijk worden verbonden aan hulporganisaties die deze mensen kunnen helpen. We verwachten via het callcenter meer dan 1.000 mensen met een handicap te bereiken over een periode van 6 maanden.

De tweede campagne is in samenwerking met Jonathan Jackson Foundation. Het richt zich op het voorzien van mensen met een handicap van basisbehoeften zoals huisvesting, voedsel, water en beschermende middelen tegen het coronavirus. Het doel is om 10.000 huishoudens te bereiken, inclusief mensen met een handicap.

Wat hebben wij al gedaan?

Wat Light for the World al heeft gedaan rondom corona in Kenia

Wat willen we nog bereiken?

  • Het succesvol uitvoeren van twee campagnes die ontwikkeld zijn om mensen met een handicap te beschermen tegen het coronavirus.

Bescherm de meest kwetsbare!

Niemand mag worden vergeten in deze coronacrisis! Met uw steun kunnen wij mensen met een handicap voorzien van psychosociale hulp en basisbehoeften. Helpt u ons ervoor te zorgen dat bij alle maatregelen van overheden, mensen met een handicap niet worden vergeten? Kijk hier voor meer informatie over onze aanpak rondom het coronavirus.


doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.