Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Corona in Indonesië

Land: Indonesië
Categorie: Noodhulp
doneer aan dit project

In Indonesië zijn inmiddels meer dan 12.000 mensen met het coronavirus besmet geraakt. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de nationale gezondheid, maar ook op de economie van het land. Mensen met een handicap zijn juist nu het meest kwetsbaar. Het wordt steeds lastiger om geld te verdienen en het gezin te voorzien van voedsel. Doordat mensen al grote moeite hebben om zichzelf te voorzien, vergeten ze vaak de behoeften van mensen met een handicap in deze pandemie.

Onze aanpak rondom corona

Om te bepalen wie het meest kwetsbaar zijn in deze pandemie, hebben we een korte evaluatie gedaan van verschillende groepen mensen. Hieruit bleek dat mensen uit stedelijke gebieden en mensen met een verstandelijke beperking het grootste risico lopen om getroffen te worden door de gevolgen van corona. Daarom heeft Light for the World een project ontwikkeld om hen steun te bieden. We willen 125 mensen ondersteunen in het district Sleman, waaronder mensen met een psychosociale beperking, hun verzorgers en vrijwilligers uit de lokale dorpsgemeenschap.

Om deze 125 mensen te ondersteunen, willen we hen leren om zichzelf te voorzien van voedsel. Dit doen wij door deze vrouwen verschillende groenten en zaden te bieden. Door middel van trainingen leren zij hoe ze verschillende groenten en zaden moeten verbouwen. Het voordeel is dat binnen een paar dagen al voedsel kan worden geteeld. Daarnaast is de ruimte die hiervoor nodig is klein en geschikt voor stedelijke gebieden. Tegelijkertijd ondersteunt het geteelde voedsel het immuunsysteem tegen virussen. Dit project is duurzaam, omdat het niet alleen op korte termijn maar ook op lange termijn vrouwen met een handicap voorziet van voedsel.

Wat willen we nog bereiken?

  • Training groenteteelt en viskweek voor vrouwen met een handicap en hun verzorgers.
  • Online discussie en lessen tussen vrouwen met een handicap organiseren en verzorgen.
  • Beoordelen of er voldoende land beschikbaar is rondom de huizen van vrouwen met een handicap die in stedelijke gebieden wonen.
  • Dialoog met de regering en vrouwen-activistische netwerken over goede praktijken en pleiten voor het aanpassen of vervangen van voedselzekerheidsmodellen voor kwetsbare groepen..

Bescherm de meest kwetsbare!

Niemand mag worden vergeten in deze coronacrisis! Met uw steun kunnen wij mensen met een handicap voorzien van trainingen en voedsel. Helpt u ons ervoor te zorgen dat bij alle maatregelen van overheden, mensen met een handicap niet worden vergeten? Kijk hier voor meer informatie over onze aanpak rondom het coronavirus.


doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.