Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Corona in Cambodja: Noodpakketten

Land: Cambodja
Categorie: Noodhulp
doneer aan dit project

Wereldwijd worden er maatregelen genomen om het coronavirus in te perken. Ook in Cambodja wordt hard gewerkt om het coronavirus tegen te gaan. Mensen met een handicap zijn vooral kwetsbaar en lopen een groot risico om besmet te raken. Omdat zij niet kunnen werken als gevolg van corona, kunnen ze zichzelf en hun familie niet voorzien van basisbehoeften, zoals voedsel. In veel gevallen is de gezondheid al verzwakt, waardoor ze sneller een heftig ziekteverloop zullen hebben. Ziekenhuizen in Cambodja zijn niet voorbereid op de zorg voor mensen met een handicap. Daarnaast is informatie over de verspreiding en preventie van het virus niet toegankelijk voor mensen met een handicap.

Onze aanpak rondom corona

In samenwerking met de organisatie DDSP verstrekken we aan 100 personen met een handicap producten als handzeep, medicijnen, desinfecteermiddel, maskers en voedselpakketten met onder andere rijst en noodles. Voor de 49 medewerkers die contacten onderhouden en de producten uitdelen, zijn ook voorzieningen ingericht. Benzine, een telefoon en een hygiënekit moeten ervoor zorgen dat het werk goed kan worden uitgevoerd.

Daarnaast richten we ons samen met de organisatie KHEN  op de toegankelijkheid van onderwijs voor kinderen met een handicap. Ongeveer 50 gemeenschappen in de provincie Battambang worden gesteund in het onderwijs voor kinderen met een handicap. Hierbij gaat het om onderwijskosten, zoals boeken en pennen, voor 300 kinderen met een handicap. Ook bieden we noodpakketten met desinfecterende middelen, maskers en voedselpakketten aan 100 mensen met een handicap en hun families. Het Cambodjaanse Rode Kruis verstrekt hygiëne- en voedselpakketten aan mensen met een beperking. In eerste instantie wordt uitgegaan van 200 pakketten, hoewel de behoefte aan hulp veel groter is.

De organisatie Epic Arts bezoekt met een sociaal werker 33 families. Deze families leven in grote armoede en dragen ook zorg voor kinderen met een beperking. De aangeboden hulp wordt erg gewaardeerd door deze families. Onder andere hygiëne- en voedselpakketten zijn van grote waarde. Omdat deze families niet in staat zijn om in deze tijden zelf geld te verdienen.

Wat hebben we hiervoor nodig?

  • Verstrekken van hygiëne- en voedselpakketten.
  • Kinderen met een handicap voorzien van onderwijsmiddelen en hen voorzien van noodpakketten.

Bescherm de meest kwetsbare!

Niemand mag worden vergeten in deze coronacrisis! Met uw steun kunnen wij mensen met een handicap voorzien van noodpakketten. Helpt u ons ervoor te zorgen dat bij alle maatregelen van overheden, mensen met een handicap niet worden vergeten? Kijk hier voor meer informatie over onze aanpak rondom het coronavirus.


doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.