Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Corona in Cambodja: Medische hulp

Land: Cambodja
Categorie: Noodhulp
doneer aan dit project

Wereldwijd worden er maatregelen genomen om het coronavirus in te perken. Ook in Cambodja wordt hard gewerkt om het coronavirus tegen te gaan. Mensen met een handicap zijn vooral kwetsbaar en lopen een groot risico om besmet te raken. Omdat zij niet kunnen werken als gevolg van corona, kunnen ze zichzelf en hun familie niet voorzien van basisbehoeften, zoals voedsel. In veel gevallen is de gezondheid al verzwakt, waardoor ze sneller een heftig ziekteverloop zullen hebben. Ziekenhuizen in Cambodja zijn niet voorbereid op de zorg voor mensen met een handicap. Daarnaast is informatie over de verspreiding en preventie van het virus niet toegankelijk voor mensen met een handicap.

Onze aanpak rondom corona

Het is belangrijk dat de capaciteit van de gezondheidssector wordt opgeschaald en ook toegankelijk is voor mensen met een handicap. Dit doen wij door onder andere alle gezondheidscentra toegankelijk te maken voor mensen met een handicap, en dit duidelijk te communiceren met hen en hun verzorgers. Daarnaast willen we de capaciteit van de steun voor mensen met een handicap verhogen, om zo mensen met een handicap steun te bieden rondom het coronavirus. Hierbij moeten de overheid en onze partners ervoor zorgen dat de services voor mensen met een handicap open blijven. Dit wordt onder andere gedaan door gezondheidsmedewerkers een spoedcursus te geven.

 Wat hebben we hiervoor nodig?

  • Een video ontwikkelen over het coronavirus voor mensen met een intellectuele-, gehoor- en visuele beperking.
  • Een poster met informatie over het coronavirus in gebarentaal printen voor mensen met een gehoorbeperking.
  • Een video in gebarentaal uitzenden via tv en sociale media.
  • Een poster distribueren in 25 provincies aan ons netwerk dat mensen met een handicap steunt.
  • Een pakketten verspreiden met hygiënemiddelen, voedsel en kleding voor de meest kwetsbaren en getroffen families.
  • Informatie verstrekken over preventie van en hulp bij het coronavirus aan verzorgers van mensen met een handicap.
  • Een callcenter inschakelen om informatie te verzamelen en te verspreiden.
  • Snelle beoordeling van coronabesmettingen bij mensen met een handicap.

Bescherm de meest kwetsbare!

Niemand mag worden vergeten in deze coronacrisis! Met uw steun kunnen wij mensen met een handicap voorzien van medische zorg. Helpt u ons ervoor te zorgen dat bij alle maatregelen van overheden, mensen met een handicap niet worden vergeten? Kijk hier voor meer informatie over onze aanpak rondom het coronavirus.


doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.