Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Corona in Cambodja: Gerecyclede gezichtsmaskers

Land: Cambodja
Categorie: Noodhulp
doneer aan dit project

Wereldwijd worden er maatregelen genomen om het coronavirus in te perken. Ook in Cambodja wordt hard gewerkt om het coronavirus tegen te gaan. Mensen met een handicap zijn vooral kwetsbaar en lopen een groot risico om besmet te raken. Omdat zij niet kunnen werken als gevolg van corona, kunnen ze zichzelf en hun familie niet voorzien van basisbehoeften, zoals voedsel.

Onze aanpak

De organisatie Disability Development Services Program (DDSP) is samen met Light for the World een initiatief gestart waarbij plastic afval wordt gerecycled. Het is mogelijk om hiervan gezichtsmaskers te maken die helpen in de strijd tegen het coronavirus. Het recyclen vindt plaats in samenwerking met lokale partners in het trainingscentrum. Naast de productie van beschermende middelen tegen het coronavirus, worden ook mensen met een handicap opgeleid om deze middelen te maken. Op deze manier hebben zij een inkomen, en kunnen zij zichzelf en hun familie onderhouden.

Bescherm de meest kwetsbare!

Niemand mag worden vergeten in deze coronacrisis! Met uw steun kunnen wij mensen met een handicap voorzien van beschermende middelen en werk. Helpt u ons ervoor te zorgen dat bij alle maatregelen van overheden, mensen met een handicap niet worden vergeten? Kijk hier voor meer informatie over onze aanpak rondom het coronavirus.


doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.