Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Eye Care Rumbek

Land: Zuid-Soedan
Categorie: Oogzorg
doneer aan dit project

Zuid-Soedan zucht onder de gevolgen van de jarenlange burgeroorlog die heeft gewoed. Sinds 2011 is Zuid-Soedan een onafhankelijk land, maar de politieke situatie blijft fragiel. In verschillende gebieden laaien conflicten op tussen bevolkingsgroepen, met een stroom vluchtelingen tot gevolg die in binnen- of buitenland een veilig heenkomen zoeken.

Omdat de overheid er niet in slaagt om goede medische zorg te organiseren, raken veel mensen onnodig blind. De belangrijkste oorzaken zijn: staar, trachoom, ongecorrigeerde refractieafwijkingen, glaucoom, kinderblindheid en rivierblindheid. De infrastructuur voor oogzorg is volledig afwezig of weggevaagd door oorlog en geweld. Bovendien staat oogzorg niet op de prioriteitenlijst van de Zuid-Soedanese overheid. Het land heeft maar zes oogartsen, terwijl het er in Nederland meer dan 600 zijn.

Light for the World is sinds 2005 actief in Zuid-Soedan en biedt oogzorg via klinieken, mobiele teams en in vluchtelingenkampen. We bieden effectieve basisoogzorg voor de bevolking van Rumbek (82.500 mensen). Hiervoor wordt een ruimte in het staatsziekenhuis gebruikt, die in 2014 door Light for the World is ingericht als kliniek voor oogzorg. Dit is de enige plek in de staat Lakes waar mensen met oogproblemen terecht kunnen. Naast medische behandeling wordt de lokale bevolking voorgelicht over het voorkomen en herkennen van oogproblemen.


gerelateerde projecten

doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.