Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Steun jongeren met een handicap met uw cartridges en mobieltjes!

Heeft u nog cartridges en mobiele telefoons die u niet meer gebruikt? Gooi deze niet weg, maar lever ze in! Uw cartridges en mobieltjes zijn geld waard; per mobieltje ontvangt Light for the World 3 euro. Met de opbrengst kunnen we ervoor zorgen dat jongeren met een handicap in Uganda scholing en werk krijgen. Nu worden ze vanwege hun handicap vaak buitengesloten. Tegelijk draagt u bij aan het milieu door de mobieltjes te laten recyclen.

Start uw eigen inzamelpuntVoorbeeld van een inzamelingsbox om mobieltjes in te doen

Bedrijven en winkels kunnen een gratis inzamelbox aanvragen bij Eeko. Zodra deze is gevuld met minimaal 20 ingezamelde mobieltjes en/of cartridges, wordt deze kosteloos bij u afgehaald. Vraag vandaag nog een inzamelbox aan via het online aanvraagformulier!

Wij hebben ook promotiemateriaal voor u, zodat uw inzamelbox de volledige aandacht krijgt. Zo kunt u een poster, tekst voor een persbericht en interne nieuwsbrief, en kaartjes ontvangen. Deze kunt u opvragen bij Gerdi Hogendoorn.

Doe vandaag nog mee en steun dit unieke initiatief voor én door jongeren met een handicap.

Steun jongeren met een handicap met uw cartridges en mobieltjes! 2

Lever uw oude mobieltjes en cartridges in

Heeft u geen box? Dan kunt u uw mobieltjes en cartridges inleveren bij het dichtstbijzijnde inzamelpunt. Geweldig als u ook mensen uit uw omgeving vraagt ditzelfde te doen.

  • Klik hier voor een overzicht van speciale Light for the World inzamelpunten.
  • Geen Light for the World inzamelpunt gevonden bij u in de buurt? Klik hier voor een totaal overzicht van inzamelpunten. Vermeld duidelijk ‘Light for the World’ op de verpakte mobieltjes of cartridges. U kunt deze verpakken in een enveloppe, plastic tas of zakje. Dan weten ze dat de opbrengst ten goede van Light for the World moet komen.

Vrijwilligster Klarinne zet zich in voor jongeren met een handicap

Volg het voorbeeld van onze vrijwilligster Klarinne: “Ik, als vrouw met een visuele beperking, zet mij al jaren in voor mijn visueel beperkte medemens in Afrika. Er is een groot gebrek aan goede oogzorg, en toegankelijk onderwijs en werk. Ook u kunt helpen door uw oude mobieltjes en cartridges in te leveren!”

In een klap veranderd

Steun jongeren met een handicap zoals Naomi door uw oude mobieltjes in te leveren.

Zamel uw mobieltjes en cartridges in voor jongeren als Naomi. Het leven van de Ugandese Naomi is tien jaar geleden in een klap veranderd. Door een auto-ongeluk kan ze van de een op de andere dag niet meer lopen. Ze belandt in een rolstoel.

“Mijn droom om advocaat te worden viel in duigen. Ik werd buitengesloten en zelfs de artsen zeiden: ‘Je hebt een handicap en dus geen enkele recht op hulp’.”

Maar Naomi legde zich er niet bij neer en kwam in aanraking met Light for the World. Nu wordt ze opgeleid om training te geven aan scholen en bedrijven hoe ze toegankelijk kunnen zijn voor jongeren met een handicap. Ook enthousiasmeert ze andere jongeren met een handicap om kansen te pakken op scholing en werk

Steun jongeren met een handicap als Naomi. Start uw eigen inzamelingsactie, of lever uw oude mobieltjes en cartridges in bij een inzamelpunt. Samen geven we jongeren met een handicap een kans op werk en een gezonde toekomst.

Light for the World werkt m.b.t. het inzamelen van cartridges en mobiele telefoons samen met Eeko. Kijk voor meer informatie op www.eeko.nl.

Meer informatie? Neem contact op met:

Gerdi Hogendoorn

Contactpersoon voor partners
T +31 0318 78 73 86 E g.hogendoorn@light-for-the-world.org

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.