Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Historie

Hoe het begon

Op 16 december 1982 werd stichting Dark & Light opgericht door oogarts Dr. Martien Cozijnsen en zijn vrouw Jenny. Op het platteland in Zuidoost Azië troffen zij blinde kinderen aan in erbarmelijke situaties. ”Wij konden niets anders doen dan in beweging komen.”, aldus Cozijnsen. Het was de Bijbelse opdracht in Matteüs 25 die hen dreef en die nog steeds de grondslag is voor het werk van de stichting. Het eerste project betrof de ondersteuning van een blindenschool in Thailand. In de loop van de jaren is de omvang en diversiteit van het werk enorm gegroeid.

Light for the World

Op 1 januari 2012 werd Light for the World de nieuwe naam van de stichting. De reden hiervoor was dat de stichting zich aansloot bij Light for the World International; een samenwerkingsverband van meerdere Europese organisaties die dezelfde doelen nastreven. De nieuwe naam was daarom een logische keuze.

Toekomst

De komende jaren wil Light for the World verder investeren in duurzame ontwikkeling. Bijvoorbeeld door lokale en internationale (ontwikkelings-)organisaties te helpen om hun projecten open te stellen voor mensen met een handicap.

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.