Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Uw kerk in actie voor kinderen met een handicap!

Vanuit onze christelijke motivatie om recht te doen aan de meest kwetsbaren willen we graag samen met uw kerk opkomen voor deze gemarginaliseerde groep.

Op 3 december is het Wereld Gehandicaptendag en staan miljoenen mensen wereldwijd stil bij de situatie van mensen met een handicap. Op zondag 2 december willen wij landelijk aandacht vragen voor de positie van kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden en samen met kerken in actie komen.

Mensen met een handicap in ontwikkelingslanden hebben het zwaar. Ze worden buitengesloten van de maatschappij en hebben geen mogelijkheden om zich te ontwikkelen. De meest kwetsbare groep is meisjes. Maar liefst 90% van hen mag niet naar school en geweld en misbruik zijn een groot risico.

Elke dag werken wij vanuit de bijbelse overtuiging uit Psalm 82:3-4: ‘Doe recht aan weerlozen en wezen, kom op voor verdrukten en zwakken, bevrijd wie weerloos zijn en arm, red hen uit de greep van wie kwaad wil.’ Als christenen mogen we het voorbeeld van Jezus hierin navolgen en opkomen voor de meest kwetsbaren.

Wij zetten ons daarom in om kinderen en jongeren met een handicap eerlijke kansen te geven. Dankzij uw steun kunnen we ervoor zorgen dat ze naar school kunnen, dat ze een plek in de gemeenschap krijgen, dat ze veilig zijn en dat ze zich ontwikkelen tot zelfstandige jongens en meisjes die vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaan.

Helpt u ons?

  • Wilt u bidden voor ons werk, voor de kinderen, jongeren en volwassenen in de projecten en voor de medewerkers die soms onder zware omstandigheden aan het werk zijn?
  • Wilt u voor ons collecteren op bijvoorbeeld zondag 2 december en aandacht geven aan mensen
    met een handicap in ontwikkelingslanden?
  • Wilt u een spreker van ons uitnodigen zodat we over ons werk kunnen vertellen in de dienst?

Materiaal voor u

  • Wij hebben voor u een PowerPoint presentatie ontwikkeld die u 2 december of een andere door u gekozen zondag gebruikt kan worden.
  • Naast de PowerPoint Presentatie hebben wij ook studiemateriaal ontwikkeld. Klik hier om het te downloaden.
  • Ambrose uit Oeganda werd op zijn tiende helemaal doof.  Nu zet hij zich in voor de rechten van mensen met een beperking! Bekijk de presentatie die hij tijdens de Justice Conference gegeven heeft hier.
  • Mocht u meer informatie of materiaal willen, stuur dan een mail naar Joke Pranger. Haar mailadres is j.pranger@light-for-the-world.org of bel naar: 0318-586358.

 

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.