Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Uw kerk in actie voor kinderen met een handicap!

“Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten. Spreek, oordeel rechtvaardig, geef de armen en behoeftigen hun recht.” Spreuken 31:8-9

We verlangen ernaar om Jezus wil te volgen en samen met kerken op te komen voor de meest kwetsbare doelgroepen. Mensen met een handicap hebben het zwaar in ontwikkelingslanden. Ze worden vaak buiten de gemeenschap gesloten, krijgen geen medische zorg en hebben geen recht op onderwijs. Hen wordt geen kans gegeven om een goede toekomst op te bouwen.

In Zuid-Soedan woedt al jarenlang een burgeroorlog. Bijna twee miljoen mensen zijn ontheemd. Eén van hen is Nyamith (14), geboren met een hersenaandoening. Samen met haar vader, moeder, zus en boers vluchtte ze uit haar dorp. Mensen lieten haar links liggen en dachten dat er geen toekomst voor haar was. Zelfs haar moeder vertelde dat ze geen hoop zag voor haar dochter. “Ik voelde me verdrietig en alleen. Kinderen wilden niet met me spelen en ik kon niet naar school,” vertelt Nyamith.

Door middel van onze programma’s kunnen wij jongeren, vrouwen en mannen met een handicap een toekomst geven. Ze krijgen medische zorg, onderwijs en een boost in hun persoonlijke ontwikkeling. Samen met uw kerk kunnen we dit mogelijk maken. Helpt uw kerk mensen met een handicap?

Uw kerk in actie voor kinderen met een handicap!

In actie met uw kerk
We hebben een PowerPoint sheet ontwikkeld als vooraankondiging voor de collecte. En een PowerPoint presentatie die u tijdens de dienst kunt laten zien.

Wilt u meer informatie krijgen? Of de mogelijkheden voor uw kerk bespreken? Voor al uw vragen kunt u bij Joke Pranger terecht via het e-mailadres: j.pranger@light-for-the-world.org of telefoonnummer: 0318-586358.

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.