Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Iedereen telt mee!

Kinderen met een handicap worden erg vaak buitengesloten. Maar liefst 90% van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden gaat niet naar school. Wij willen dat ieder kind en elke jongere, ongeacht een handicap, naar school toe kan. Helpt u mee?

Doneer nu

Buitengesloten

“Toen ik vijf jaar oud was, kreeg ik hersenvliesontsteking. Eerst probeerden traditionele genezers mij te genezen, maar daardoor werden de klachten alleen maar erger. Omdat ik daardoor veel te laat werd behandeld in het ziekenhuis, ben ik mijn zicht verloren en ben ik sindsdien blind,” vertelt Yetnebersh Nigussie.

“Toch had ik als kind niet echt door dat ik anders was dan anderen. Totdat ik naar school ging. Niemand wilde vrienden met mij zijn. Alle kinderen speelden met elkaar op het schoolplein en ik mocht niet mee doen. Alleen omdat ik blind ben. Ik voelde me zo buitengesloten.”

“Er werd aan mijn moeder gevraagd hoeveel kinderen ze had. “Zeven,” antwoordde zij. Ik hoorde dat en dacht: zeven? Maar je hebt toch acht kinderen? Toen realiseerde ik me: ik ben blind, ik ben gehandicapt. Ik tel niet mee.”

“Ook tijdens mijn studietijd merkte ik dat je met een handicap wordt achtergesteld. De scholen waar ik heen wilde, waren niet of nauwelijks toegankelijk. Ik merkte dat de meeste ouders hun kinderen met een handicap niet naar school durfden te laten gaan, uit angst voor misbruik. Daarom zet ik mij er voor in dat iedereen naar school en aan het werk kan, ongeacht of je een handicap hebt of niet. Iedereen telt mee!”

Iedereen telt mee!

In ontwikkelingslanden zijn nog zoveel kinderen en jongeren met een handicap die niet naar school kunnen. Daarbij hebben wij uw hulp nodig! Met uw hulp kunnen wij kinderen met een handicap onder andere voorzien van aangepast lesmateriaal, bijles geven en scholen helpen toegankelijk te worden voor kinderen met een handicap.

Hoeveel kinderen helpt u deze zomer naar school?

Doneer nu

 

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.