Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Coronacrisis: Bescherm de meest kwetsbare!

Doneer nu

Het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet. In deze onzekere tijden is het van belang dat we blijven omzien naar elkaar, vooral naar de meest kwetsbare mensen in de wereld. Vooral de mensen met een handicap die geen of weinig toegang hebben tot schoon water en gezondheidszorg lopen een groot risico. We merken de impact van het coronavirus in onze programma’s; medische voorzieningen en desinfecterende middelen beginnen schaars te worden in ziekenhuizen. Er is dringend actie nodig.

Dringend actie nodig

Ontwikkelingslanden hebben drie keer meer kans om te worden blootgesteld aan epidemieën, maar hebben zes keer minder toegang tot gezondheidszorg in vergelijking met West-Europa. Het zorgsysteem in ontwikkelingslanden is fragiel: Er zijn weinig gezondheidsmedewerkers en er is een tekort aan middelen om mensen te testen en behandelen.

Mensen met een handicap zijn in het bijzonder enorm kwetsbaar. Niet alleen omdat ze vatbaar zijn voor het virus, ook hebben zij te maken met armoede en slechte toegang tot medicijnen en medische zorg. Armoede zorgt ervoor dat de kans op besmetting van het coronavirus wordt verhoogd. Mensen in armoede werken vaak buitenshuis, zijn veel in contact met anderen of moeten zelfs bedelen om te overleven. Voor hen heeft zelfisolatie een enorme impact op hun leven. Dit zou betekenen dat zij zichzelf en hun familie niet meer kunnen onderhouden.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws rondom corona op onze nieuwspagina.

Ons actieplan in relatie tot corona

Op dit moment richten collega’s onze projecten zo in, dat ze zijn gerelateerd aan het coronavirus. Om mensen met een handicap te steunen in deze onzekere tijden, hebben we een eerste inschatting gemaakt van ons noodfonds. We verwachten dat we € 233.000 nodig hebben om mensen met een handicap te beschermen tegen het virus en verspreiding te voorkomen. Het noodfonds is onderverdeeld in vijf actiepunten: preventie, pleitbezorging, behandeling, overleven en bescherming.

  • Preventie: Toegankelijke en correcte communicatie verspreiden aan mensen met een handicap over de impact en preventie van het coronavirus.
  • Pleitbezorging: Regeringen oproepen en ondersteunen om te zorgen voor toegankelijke noodhulp en preventie.
  • Behandeling: Ontwikkelen van concrete, ondersteunende maatregelen om de gezondheidsstelsels in onze projectlanden te versterken. Met speciale aandacht voor mensen met een handicap.
  • Overleven: Mensen met een handicap ondersteunen door hen te voorzien van primaire levensbehoeften, zoals voedsel.
  • Bescherming: Beschermen van onze teams en tegelijkertijd als organisatie volledig operationeel blijven.

Bescherm de meest kwetsbare!

Niemand mag worden vergeten in deze coronacrisis! Met uw steun kunnen wij toegankelijke en correcte communicatie delen met mensen met een handicap. Daarnaast kunnen wij mensen met een handicap toegang tot water en sanitaire voorzieningen geven. Helpt u ons ervoor te zorgen dat bij alle maatregelen van overheden, mensen met een handicap niet worden vergeten?

Doneer nu

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.