Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

25 november 2020

Light for the World Nederland wordt SeeYou 

Per 1 januari 2021 neemt Light for the World Nederland afscheid van Light for the World, en verandert haar naam. De nieuwe naam wordt SeeYou. Door deze stap kunnen we nog effectiever, en nog dichter bij het hart van onze organisatie, opkomen voor mensen met een beperking. 

Sinds 2012 werken wij onder de naam Light for the World. Samen met deze internationale organisatie hebben we mooie, innovatieve projecten ontwikkeld waardoor we beter op konden komen voor mensen met een beperking. We zijn dankbaar voor de kansen die we hebben gekregen.

Nu breekt een nieuwe fase aan. Doordat we buiten Light for the World verder gaan, kunnen we nog meer vanuit onze christelijke waarden werken, dichter bij de mensen in de projecten staan en persoonlijker betrokken zijn bij onze partners in Afrika, Azië en Nederland. Daarnaast biedt het de kans om onszelf eenvoudiger en flexibeler te organiseren. Hierdoor kunnen we de komende jaren nog meer impact realiseren via projecten voor oogzorg en inclusie van mensen met een handicap.

Nieuwe naam

De nieuwe naam ‘SeeYou – Including everybody’ laat zien waar we vandaan komen, en wie we richting de toekomst willen zijn. In 1982 richtten oogarts Martien en zijn vrouw Jenny Cozijnsen onze organisatie op om concrete oplossingen te bieden voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking. Dat is wat we nog steeds doen. We zetten ons in voor een inclusieve samenleving, waarin alle mensen met een handicap gezien worden. Dat doen we vanuit dezelfde drijfveer als 38 jaar geleden: ieder mens is waardevol en kostbaar, naar Gods beeld geschapen.

Toekomstplannen

SeeYou blijft zich inzetten voor toegang tot (oog)zorg, onderwijs, werk en inkomen voor mensen met een handicap in Afrika en Azië. Ook blijven we daarin graag samenwerken met andere organisaties om onze impact te vergroten en expertise te delen.

De komende jaren zal meer nadruk liggen op onze specialisatie; inclusie van mensen met een visuele beperking. Onze projecten zullen we in een beperkter aantal landen uitvoeren (Ethiopië, Rwanda en Cambodja), zodat we ons beter kunnen concentreren, en binnen één land meer kunnen bereiken. De ervaring en expertise die we opdoen in het werken met mensen met een visuele beperking, zetten we graag in voor andere groepen. Bijvoorbeeld in het stimuleren van andere hulporganisaties, bedrijven en overheden om hun activiteiten en beleid inclusief te maken. Dit laatste doen we in onze vier kernlanden, en in Uganda, Zuid-Soedan, Soedan en Indonesië.

Tenslotte zullen we investeren in samenwerking met strategische, lokale partners. Zij kennen de samenleving ter plaatse het beste en blijven, mocht SeeYou in de toekomst vertrekken.

Samenwerking

Wij gaan per 1 januari verder als zelfstandige organisatie. Zelfstandig, maar nog steviger verbonden met onze samenwerkingspartners in onze projectlanden en Nederland.

Een voorbeeld hiervan is het programma ‘We are Able!’, waarin we in de komende vijf jaar belangenorganisaties voor mensen met een handicap in zes landen in Afrika gaan versterken. We doen dit met financiering van het ministerie van Buitenlandse Zaken, onder leiding van ZOA, in samenwerking met diverse organisaties uit Afrika en Nederland.

SeeYou blijft verder actief lid van diverse netwerken zoals Partos, Prisma en EU-Cord.

Heeft u nog een vraag? Bel dan naar 0318 – 58 63 55 of stuur een e-mail naar Arjen van Veldhuisen a.vanveldhuisen@lightfortheworld.nl.

Gerelateerde Berichten

24 november 2020

Onze corona aanpak in Cambodja

Lees Voor In de eerste weken van de coronacrisis zagen onze Light for the World collega’s in Cambodja hoe informatie en bewustwording over het vi...

17 november 2020

De impact van klimaatverandering op de allerarmsten

Lees Voor Op 27 oktober 2020 heeft onze ambassadeur en weerman Reinier van den Berg een presentatie gegeven tijdens de Justice Week van Tear! ...

17 november 2020

Staar heeft een grote impact op alle generaties!

Lees Voor Wereldwijd hebben maar liefst 65 miljoen mensen staar. Ook kinderen zoals Aminata uit Burkina Faso horen bij deze groep. 15-minuten duren...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.