Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

17 november 2020

Staar heeft een grote impact op alle generaties!

Wereldwijd hebben maar liefst 65 miljoen mensen staar. Ook kinderen zoals Aminata uit Burkina Faso horen bij deze groep.

15-minuten durende operatie

Een relatief simpele operatie van slechts 15 minuten is voldoende om Amanita het zicht terug te geven. Echter, zijn er in Burkina Faso te weinig oogartsen en is de gezondheidszorg vergeleken met Nederland slecht. Aminata’s oogprobleem viel voor het eerst op, toen ze kon zitten. Ze kroop verward rond en huilde veel. Ook had ze witte vlekjes op haar ogen. Voor Aminata’s ouders was dit nieuws een grote schrok, aangezien zij ook blind zijn.

Het belang van zicht

Stelt u zich voor dat het leven van Aminata en haar ouders anders zou kunnen zijn als zij medische hulp krijgen. Amanita zou naar school kunnen gaan, haar ouders zouden haar kunnen ondersteunen en helpen een goede toekomst op te bouwen.

Een zicht redden betekent meer dan alleen kunnen zien. Ook krijgen ze weer zicht op een toekomst. Samen met u willen wij graag mensen met een visuele beperking helpen het zicht en daarmee hun toekomst terug te krijgen. Helpt u mee?

Lees meer over het belang van oogzorg en doneer direct via deze link.

Gerelateerde Berichten

25 november 2020

Light for the World Nederland wordt SeeYou 

Lees Voor Per 1 januari 2021 neemt Light for the World Nederland afscheid van Light for the World, en verandert haar naam. De nieuwe naa...

24 november 2020

Onze corona aanpak in Cambodja

Lees Voor In de eerste weken van de coronacrisis zagen onze Light for the World collega’s in Cambodja hoe informatie en bewustwording over het vi...

17 november 2020

De impact van klimaatverandering op de allerarmsten

Lees Voor Op 27 oktober 2020 heeft onze ambassadeur en weerman Reinier van den Berg een presentatie gegeven tijdens de Justice Week van Tear! ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.