Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

21 oktober 2020

Trainen van onafhankelijke boeren in Kenia 

Corona heeft ook in Kenia hard toegeslagen. Behalve de impact op de gezondheidszorg is ook de economie hard getroffen. Bedrijven hebben het moeilijk en sommige bedrijven kunnen hun werknemers niet meer betalen. Dit jaar hebben wij daarom samen met lokale partners een project gestart om boeren champignons te laten kweken. Ondanks dat het project vertraging heeft opgelopen door de coronacrisis, gaat het project gewoon door! 

Juist nu is het belangrijk deze boeren te helpen. De deelnemers van dit project hebben een handicap of zorgen voor een familielid met een handicap. Zij hebben het in deze tijd extra moeilijk. Daarom zetten wij ons in voor deze groep. 

De boeren worden begeleid van begin tot eind; van productie tot verkoop. Dankzij dit project hebben zij een inkomen en kunnen ze hun gezin onderhoudenZo komen zij niet terecht in armoede. Daarnaast levert het project een bijdrage aan het tegengaan van de voedseltekorten en Kenia; er is namelijk steeds meer vraag naar champignons 

Deze maand worden de allereerste champignons geproduceerd! Deze champignons worden verkocht aan Java House, een koffiehandelaar. Java House levert ook het koffiedik aan de boeren dat wordt gebruikt voor de productie. De champignons worden dus lokaal geproduceerd en geconsumeerd!  

Gerelateerde Berichten

25 november 2020

Light for the World Nederland wordt SeeYou 

Lees Voor Per 1 januari 2021 neemt Light for the World Nederland afscheid van Light for the World, en verandert haar naam. De nieuwe naa...

24 november 2020

Onze corona aanpak in Cambodja

Lees Voor In de eerste weken van de coronacrisis zagen onze Light for the World collega’s in Cambodja hoe informatie en bewustwording over het vi...

17 november 2020

De impact van klimaatverandering op de allerarmsten

Lees Voor Op 27 oktober 2020 heeft onze ambassadeur en weerman Reinier van den Berg een presentatie gegeven tijdens de Justice Week van Tear! ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.