Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

7 oktober 2020

Toegankelijke informatie over corona redt levens

Wereldwijd worden mensen getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Bij de maatregelen van de overheid worden mensen met een handicap vaak vergeten of over het hoofd gezien. Terwijl zij juist extra kwetsbaar zijn.

In Oeganda maken wij ons sterk voor mensen met een handicap. Zo zijn hebben wij inclusief programma rondom het coronavirus. Door middel van het programma krijgen mensen met een handicap toegankelijke informatie over het coronavirus. Daarnaast creëren wij bewustheid door middel van het delen van de zorgen, problemen en realiteit van mensen met een handicap.

De zorgen van Barbara

Toegankelijke informatie red levens.

“Ik maak me zorgen dat ik door pech het coronavirus oploop.”

Barbara komt uit Oeganda en heeft albinisme. Ze vertelt over de impact van het coronavirus op haar leven. In Oeganda zijn op veel openbare plekken wasbakken, zodat mensen hun handen kunnen wassen. Maar vaak zit er Yik (bleek) in het water. “Dit tast mijn gevoelige huid aan,” vertelt Barbara. “Hierdoor kan ik vaak niet mijn handen wassen.”

Ook maakt Barbara zich zorgen of zij wel behandeld zou worden, mocht ze besmet raken met het coronavirus. In Oeganda is er veel bijgeloof rondom albinisme. Veel mensen zien albinisme als iets slechts en denken dat Barbara vervloekt is. Ze is daarom bang dat ze geen behandeling zal ontvangen.

Bescherm de meest kwetsbare!

Informatie rondom corona moet voor iedereen toegankelijk zijn. Dit doen wij door middel van verschillende acties. Zo delen we simpele en informatieve video’s over het coronavirus, delen we makkelijk leesbare informatieboekjes, gaan we in gesprek met de overheid van Oeganda, verzamelen we via de radioshow Let’s Talk in Oeganda data, en delen we verhalen zoals die van Barbara en vele anderen. Op deze manier wordt informatie rondom corona toegankelijk voor iedereen. Meer lezen over onze aanpak? Klik dan hier.

Gerelateerde Berichten

22 oktober 2020

Vacancy: Programme Manager We are Able!

Lees Voor Light for the World Netherlands (LFTW) is a development organisation whose vision is of an inclusive society where no one is left behind ...

21 oktober 2020

Trainen van onafhankelijke boeren in Kenia 

Lees Voor Corona heeft ook in Kenia hard toegeslagen. Behalve de impact op de gezondheidszorg is ook de economie hard getroffen. Bedrijven hebben h...

20 oktober 2020

Vacature: Relatiebeheerder scholen en kerken

Lees Voor Light for the World is een christelijke ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor bestrijding van vermijdbare blindheid en voor inclus...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.