Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

22 september 2020

Toegankelijke zorg voor iedereen!

In ontwikkelingslanden hebben veel mensen met een handicap geen toegang tot gezondheidszorg. Ondanks hun kwetsbare situatie! Zo kan de communicatie tussen een gezondheidsmedewerker en een persoon met een gehoorbeperking soms stroef verlopen, omdat de gezondheidsmedewerker geen gebarentaal kan. Met ons Every Life Matters  project in Rwanda, Ethiopië en Mozambique willen we zulke barrières voor mensen met een handicap wegnemen!  

Samen met lokale partners en 14 gezondheidscentra richten wij ons op oogzorg, de rechten van mensen met een handicap, en seksuele voorlichting. Wij zetten ons in voor zorgmedewerkers, en jongeren en volwassenen met een handicap.

Meer toegang tot zorg

Sinds 2019 is de toename van patiënten gestegen tot maar liefst 5000! Ook kunnen wij zorgmedewerkers en mensen met een handicap nu trainen, rondom communicatie, rechten en seksuele gezondheid. Hiernaast verschaffen wij boeken die de toegankelijkheid voor mensen met een beperking beter maakt. Zo gebruiken we boeken voor doven en boeken met afbeeldingen, om zo ook hen optimaal te kunnen informeren. Daarnaast besteden wij nu ook tijd aan het trainen van zorgpersoneel in gebarentaal Op deze manier kan ook iemand met een gehoorbeperking leren over zijn eigen gezondheid! Daarnaast maken we gezondheidscentra toegankelijker voor mensen met een handicap, zodat ook zij toegang hebben tot zorg.

Zorg tijdens corona

Tijdens deze tijden van corona bieden we inclusieve informatie over het virus aan mensen met een handicap. Daarnaast bieden we hygiëneproducten, zoals zeep, desinfecterende middelen en mondkapjes.

Gerelateerde Berichten

25 november 2020

Light for the World Nederland wordt SeeYou 

Lees Voor Per 1 januari 2021 neemt Light for the World Nederland afscheid van Light for the World, en verandert haar naam. De nieuwe naa...

24 november 2020

Onze corona aanpak in Cambodja

Lees Voor In de eerste weken van de coronacrisis zagen onze Light for the World collega’s in Cambodja hoe informatie en bewustwording over het vi...

17 november 2020

De impact van klimaatverandering op de allerarmsten

Lees Voor Op 27 oktober 2020 heeft onze ambassadeur en weerman Reinier van den Berg een presentatie gegeven tijdens de Justice Week van Tear! ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.