Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

22 september 2020

Toegankelijke zorg voor iedereen!

In ontwikkelingslanden hebben veel mensen met een handicap geen toegang tot gezondheidszorg. Ondanks hun kwetsbare situatie! Zo kan de communicatie tussen een gezondheidsmedewerker en een persoon met een gehoorbeperking soms stroef verlopen, omdat de gezondheidsmedewerker geen gebarentaal kan. Met ons Every Life Matters  project in Rwanda, Ethiopië en Mozambique willen we zulke barrières voor mensen met een handicap wegnemen!  

Samen met lokale partners en 14 gezondheidscentra richten wij ons op oogzorg, de rechten van mensen met een handicap, en seksuele voorlichting. Wij zetten ons in voor zorgmedewerkers, en jongeren en volwassenen met een handicap.

Meer toegang tot zorg

Sinds 2019 is de toename van patiënten gestegen tot maar liefst 5000! Ook kunnen wij zorgmedewerkers en mensen met een handicap nu trainen, rondom communicatie, rechten en seksuele gezondheid. Hiernaast verschaffen wij boeken die de toegankelijkheid voor mensen met een beperking beter maakt. Zo gebruiken we boeken voor doven en boeken met afbeeldingen, om zo ook hen optimaal te kunnen informeren. Daarnaast besteden wij nu ook tijd aan het trainen van zorgpersoneel in gebarentaal Op deze manier kan ook iemand met een gehoorbeperking leren over zijn eigen gezondheid! Daarnaast maken we gezondheidscentra toegankelijker voor mensen met een handicap, zodat ook zij toegang hebben tot zorg.

Zorg tijdens corona

Tijdens deze tijden van corona bieden we inclusieve informatie over het virus aan mensen met een handicap. Daarnaast bieden we hygiëneproducten, zoals zeep, desinfecterende middelen en mondkapjes.

Gerelateerde Berichten

22 oktober 2020

Vacancy: Programme Manager We are Able!

Lees Voor Light for the World Netherlands (LFTW) is a development organisation whose vision is of an inclusive society where no one is left behind ...

21 oktober 2020

Trainen van onafhankelijke boeren in Kenia 

Lees Voor Corona heeft ook in Kenia hard toegeslagen. Behalve de impact op de gezondheidszorg is ook de economie hard getroffen. Bedrijven hebben h...

20 oktober 2020

Vacature: Relatiebeheerder scholen en kerken

Lees Voor Light for the World is een christelijke ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor bestrijding van vermijdbare blindheid en voor inclus...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.