Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

4 september 2020

Ethiopië: De impact van het coronavirus op oogzorg

“Het coronavirus vraagt veel van de gezondheidszorg over de hele wereld. Mensen met een handicap in ontwikkelingslanden, waar de capaciteit al erg beperkt is, zijn enorm kwetsbaar,” vertelt Alem Mekonnen, programma medewerkster bij Light for the World in Ethiopië. “Sinds de uitbraak zijn alle activiteiten uitgesteld. De afgelegen gemeenschappen ontvangen geen oogzorg zoals ze dat eerder ontvingen.”

Onlangs is de situatie wat verbeterd en zijn al onze plaatselijke partners rondom oogzorg weer gestart met het uitvoeren van behandelingen op bijna volledige kracht! Hierbij zijn er verschillende coronamaatregelen genomen, zoals het beperken van contact, het gebruik van plastic schermen, handzeep en desinfectiemiddelen. Andere plaatselijke partners van Light for the World geven nu leerzame trainingen over de omgang met het virus.

De impact van het virus is vooral groot op de afgelegen gemeenschappen in Ethiopië, veel projecten om mensen met oogzorg te bereiken zijn gestopt. “We hopen dat de corona besmettingen verminderen, zodat we eind 2020 de projecten weer kunnen oppakken.”

Ethiopië: De impact van Covid-19 op oogzorg 3

Een aantal plaatselijke partners van Light for the World hebben een positieve draai aan hun werk gegeven. Zij kijken nu naar wat wél mogelijk is! Zo is de afdeling oogheelkunde van de Jimma Universiteit bezig met het ontwerpen van oogschermen om het tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen te verminderen. Daarnaast zijn ze bezig met het geven van online lessen en hebben ze een telefonisch vragenloket opgezet voor mensen die begeleiding nodig hebben bij het verzorgen van oogziekten.

Ook werkt Light for the World nu nauw samen met de International Agency for the Prevention of Blindness (IAPB). Om er zo achter te komen wat nodig is om zo sterk mogelijk terug te komen uit deze crisis!

Kijk voor meer informatie over onze aanpak rondom het coronavirus op www.lightfortheworld.nl/corona.

Gerelateerde Berichten

22 september 2020

De voordelen van inclusie in Cambodja

Lees Voor Light for the World gaat in gesprek met de Cambodjaanse overheid! We willen ervoor zorgen dat de positie van mensen met een handicap in C...

22 september 2020

Toegankelijke zorg voor iedereen!

Lees Voor In ontwikkelingslanden hebben veel mensen met een handicap geen toegang tot gezondheidszorg. Ondanks hun kwetsbare situatie! Zo kan de co...

2 september 2020

Stagiair(e) Marketing of Communicatie gezocht!

Lees Voor Een wereld waarin iedereen gelijke kansen krijgt, dat wil jij toch ook? Ben jij een echte wereldverbeteraar en wil je graag aan de slag b...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.