Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

26 augustus 2020

De droom van Yihun

“Het is al drie weken geleden dat Yihun zijn medicijnen voor het laatst gehad heeft, we weten niet wanneer hij weer een aanval zal krijgen,” aldus Tesfanesh, de bezorgde moeder van Yihun. Yihun is een 10-jarige, epileptische jongen, wonend in een dorp in Ethiopië.

Voordat het Cheshire Service Ethiopia Hawassa Center contact legde met de familie van Yihun, was de enige vorm van inkomen afkomstig van zijn vader. Het centrum heeft, na het horen van Yihun zijn toestand, het gezin ondersteund door zijn moeder te helpen aan werk. Deze extra inkomsten zorgen voor een positieve verandering in het gezin. Daarnaast heeft het centrum mogelijk gemaakt dat het gezin betaalbare medicijnen kan kopen bij de lokale apotheek.

De droom van Yihun

Door de uitbraak van het coronavirus zijn zowel Yihun’s vader als moeder werkloos geworden, wat veel uitdagingen met zich meebrengt. Het gezin steunt nu op de vrijgevigheid van buren en familie, maar dit kan niet lang meer zo doorgaan. Yihun’s vader vertelt dat als er niet snel iets verandert, het erg moeilijk zal worden om het gezin te kunnen onderhouden.

Ook Yihun maakt zich grote zorgen. “Ik heb het gemist om naar school te gaan.” Hij droomt ervan om dokter te worden, zodat hij zijn familie en andere kinderen met epilepsie kan helpen. “Ik kijk erg uit naar de dag dat scholen weer opengaan!”

 

Meer lezen over onze initiatieven rondom het coronavirus? Klik hier!

Gerelateerde Berichten

22 september 2020

De voordelen van inclusie in Cambodja

Lees Voor Light for the World gaat in gesprek met de Cambodjaanse overheid! We willen ervoor zorgen dat de positie van mensen met een handicap in C...

22 september 2020

Toegankelijke zorg voor iedereen!

Lees Voor In ontwikkelingslanden hebben veel mensen met een handicap geen toegang tot gezondheidszorg. Ondanks hun kwetsbare situatie! Zo kan de co...

4 september 2020

Ethiopië: De impact van het coronavirus op oogzorg

Lees Voor “Het coronavirus vraagt veel van de gezondheidszorg over de hele wereld. Mensen met een handicap in ontwikkelingslanden, waar de ca...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.