Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

17 juli 2020

Maak kennis met ons team: Jasper Oei

Maak kennis met Jasper Oei, teamleider op de programma-afdeling bij Light for the World Nederland. Hij vertelt ons over zijn werk op het gebied van inclusie van mensen met een handicap en zijn persoonlijke connectie met Light for the World.

“Mijn naam is Jasper Oei en ik werk voor Light for the World Nederland als teamleider op de programma-afdeling. Mijn professionele achtergrond ligt in projectmanagement, inclusie van mensen met een handicap en lokale partnerschappen. Voordat ik bij Light for the World kwam, heb ik gewerkt aan projecten over de hele wereld, waaronder Nieuw-Zeeland, Saba (Caribisch Nederland) en Nigeria. Afgelopen januari ben ik Maak kennis met ons team: Jasper Oeibegonnen bij Light for the World.

Uit mijn eerdere werkervaringen heb ik geleerd dat veel projecten gericht op de inclusie van mensen met een handicap de nadruk leggen op herstel en revalidatie van mensen met een handicap of ziekte. Hoewel deze projecten praktische oplossingen bieden om de inclusie van mensen met een handicap te stimuleren, is het vooral interessant dat Light for the World verder kijkt dan herstel. Light for the World promoot de inclusie van mensen met een handicap onder overheidsinstanties, bedrijven en lokale organisaties. Omdat alle collega’s bij Light for the World een sterke passie hebben voor ons werkveld, is het werken bij Light for the World erg motiverend.

Light for the World werkt samen met organisaties om een inzicht te geven wat zij realistisch kunnen bereiken op het gebied van inclusie van mensen met een handicap. Veel organisaties hebben een inclusieve toekomst voor ogen. Helaas komen de meeste van deze organisaties echter in de problemen bij de realisatie van de inclusie van mensen met een handicap in de werkomgeving. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de bestaande vooroordelen rond mensen met een handicap en hoe deze vooroordelen kunnen worden opgelost. Door het opbouwen van gezonde relaties en het verbinden van verschillende partners zorgt Light of the World ervoor dat de nodige kennis en expertise wordt gedeeld. Persoonlijk vind ik het belangrijk om te bemiddelen tussen de betrokken partijen.

De gevolgen van het coronavirus hebben veel van onze projecten getroffen. Aan de andere kant zijn er ook veel relevante projecten voortgekomen uit de huidige situatie. Een voorbeeld hiervan is een inspirerend project in Cambodja. Hier maken mensen met een handicap afschermkappen van gerecycled plastic die gebruikt kunnen worden door gezondheidswerkers in het land. Als de situatie rond het coronavirus zich stabiliseert, zal dit project nog steeds van groot belang zijn. Er kunnen namelijk ook andere modellen worden gebruikt om van het gerecyclede plastic diverse producten te maken. Het project in Cambodja is een voorbeeld van de ontwikkeling van een zeer duurzaam en inclusief product. Ook laat dit project de mogelijkheden van inclusie van mensen met een handicap in de werkomgeving zien, juist in tijden van crisis. ”

 

Gerelateerde Berichten

13 augustus 2020

Inclusie op kinderopvang: mijn kind hoort erbij

Lees Voor “De andere kinderen vinden hem gewoon, normaal. Mijn kind hoort erbij,” zegt Judith Baart, Research and Documentation Special...

30 juli 2020

In memoriam: Jenny Cozijnsen

Lees Voor 27 juli 2020 overleed Jenny Cozijnsen. Een dag later zou ze negentig jaar zijn geworden. Jenny was samen met haar man Martien (die in 201...

7 juli 2020

Het doorbreken van barrières: één masker tegelijk

Lees Voor Wairimu is geboren met een gehoorbeperking en communiceert door middel van liplezen en gebarentaal. Door het coronavirus werd het een stu...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.