Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

7 juli 2020

Het doorbreken van barrières: één masker tegelijk

Wairimu is geboren met een gehoorbeperking en communiceert door middel van liplezen en gebarentaal. Door het coronavirus werd het een stuk lastiger voor haar om te communiceren met andere mensen dan met wie ze samenwoont. Het dragen van maskers zorgt er namelijk voor dat mensen met een gehoorbeperking niet kunnen liplezen of gezichtsuitdrukkingen kunnen zien. Dit heeft de communicatie niet alleen voor Wairimu moeilijker gemaakt, maar ook voor de dovengemeenschap om haar heen.

Dit probleem Het doorbreken van barrières: één masker tegelijk 1bleef niet onopgemerkt door voorstanders van de inclusie van mensen met een handicap in Nairobi. Samen met Tuleane Africa, Limuru Cheshire Home en Ear Trek, zette Light for the World zich via het InBusiness Initiative in om een oplossing te ontwikkelen voor mensen met een gehoorbeperking. Het resultaat van deze samenwerking is een prachtig! Een inclusief masker met een doorzichtig middenstuk om liplezen en het zien van gezichtsuitdrukkingen mogelijk te maken.

De onthulling van dit inclusieve masker vindt plaats in Kiambu, Kenia. Hier werden de maskers uitgedeeld onder alle aanwezigen. Wairimu, de tolk van Ear Trek, moest aanvankelijk elk sprekende persoon vragen om hun masker af te doen zodat ze hun lippen kon lezen. Dit maakte haar erg vatbaar voor het oplopen van het coronavirus. De distributie van inclusieve maskers is daarom een speciaal moment voor Wairimu en andere slechthorende jongeren in Kenia. Zo is veilig communiceren voor iedereen mogelijk!

 

Meer lezen over onze initiatieven rondom het coronavirus? Klik hier!

Gerelateerde Berichten

30 juli 2020

In memoriam: Jenny Cozijnsen

Lees Voor 27 juli 2020 overleed Jenny Cozijnsen. Een dag later zou ze negentig jaar zijn geworden. Jenny was samen met haar man Martien (die in 201...

17 juli 2020

Maak kennis met ons team: Jasper Oei

Lees Voor Maak kennis met Jasper Oei, teamleider op de programma-afdeling bij Light for the World Nederland. Hij vertelt ons over zijn werk op het ...

1 juli 2020

Het coronavirus in Oeganda: afzonderlijk samen

Lees Voor In 2018 lanceerde Light for the World, in samenwerking met de Nationale Unie van mensen met een beperking in Oeganda (NUDIPU) het program...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.