Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

1 juli 2020

Het coronavirus in Oeganda: afzonderlijk samen

In 2018 lanceerde Light for the World, in samenwerking met de Nationale Unie van mensen met een beperking in Oeganda (NUDIPU) het programma Make 12.4% Work. In Oeganda heeft 12,4 % van de bevolking een beperking. Zij hebben vaak problemen bij het vinden van een baan. Het initiatief Make 12.4% Work vraagt hier aandacht voor en geeft mensen met een handicap een kans om hun talenten in te zetten op de arbeidsmarkt.

Op dit moment wordt wereld geconfronteerd met een gezondheidscrisis. Ook in Oeganda zijn de maatregelen omtrent het coronavirus gericht op het houden van fysieke afstand. Daarnaast heeft de overheid een bijna volledige lockdown in gang gezet. Hierdoor is het nog lastiger voor mensen met een beperking in Oeganda om een baan of vakopleiding te vinden.

Wat hebben wij al gedaan?

Light for the World focust zich primair op het bieden van toegankelijk informatie aan mensen met een handicap over preventie van coronavirus en de richtlijnen van de overheid. Hierbij werken we nauw samen met onze lokale Disability Inclusion Facilitators. Samen richten we ons voornamelijk op het verschaffen van informatie aan mensen met een visuele beperking en gehoorbeperking. In Oeganda hebben wij tot dusver:

  • 4 gebarentaalvideo’s gemaakt over preventie van het coronavirus;
  • 3 vlogs geproduceerd door onze Disability Inclusion Facilitators over de impact van het coronavirus;
  • 2 audiobestanden opgenomen met overheidsmaatregelen en preventie van het coronavirus.

Afzonderlijk samen

In een van de informatieve video’s legt Musa, Disability Inclusion Facilitator in Kampala, uit hoe hij omgaat met de uitdagingen die hij in deze coronacrisis ervaart.

“De grootste uitdaging die ik ondervindt als iemand met een visuele beperking is de fysieke afstand. Dit komt omdat ik iemand nodig heb om mij te begeleiden en mijn omgeving moet aanraken als ik naar buiten ga. Dit maakt me kwetsbaar,” vertelt Musa. Toch sluit hij af met een positieve boodschap: “Ervaar jij ook deze uitdaging? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige! We zijn gewoon afzonderlijk samen.”

Bekijk hier ons actieplan en initiatieven tegen het coronavirus.

Gerelateerde Berichten

30 juli 2020

In memoriam: Jenny Cozijnsen

Lees Voor 27 juli 2020 overleed Jenny Cozijnsen. Een dag later zou ze negentig jaar zijn geworden. Jenny was samen met haar man Martien (die in 201...

17 juli 2020

Maak kennis met ons team: Jasper Oei

Lees Voor Maak kennis met Jasper Oei, teamleider op de programma-afdeling bij Light for the World Nederland. Hij vertelt ons over zijn werk op het ...

7 juli 2020

Het doorbreken van barrières: één masker tegelijk

Lees Voor Wairimu is geboren met een gehoorbeperking en communiceert door middel van liplezen en gebarentaal. Door het coronavirus werd het een stu...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.