Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

24 juni 2020

Gebedszondag voor de Wereld

Wereldwijd zijn er honderdduizenden mensen getroffen door de impact van het coronavirus. In veel landen heerst de dreiging van een grootschalige hongersnood. Het virus heeft niet alleen grote gevolgen voor de gezondheidszorg wereldwijd, maar ook voor de economie. Daarom roept Light for the World samen met het Christelijk Noodhulpcluster jou op om zondag 28 juni extra tijd te nemen voor een gebed voor de wereld.

Het Christelijk Noodhulpcluster Gebedszondag voor de Wereld 1 bestaat uit de organisaties Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord & Daad en ZOA. Deze organisaties zijn allemaal in actie gekomen door middel van het uitdelen van voedselpakketten, het verlenen van voorlichting en verstrekken van handwasfaciliteiten in de gebieden die dit het hardst nodig hebben.

Op dit moment richt ook Light for the World haar projecten zo in, dat ze zijn gerelateerd aan het coronavirus. Om mensen met een handicap te steunen in deze onzekere tijden is er een noodfonds opgesteld. Dit noodfonds is onderverdeeld in vijf actiepunten: preventie, pleitbezorging, behandeling,overleven en bescherming.

Op zondag 28 juni lezen of beluisteren alle betrokken kerken Psalm 67. Deze psalm is een krachtig en gezamenlijk gebed om Gods zegen voor onze medemens overal ter wereld. Laten we gezamenlijk de wereld in onze harten en onze gebeden sluiten!

Wilt u meer lezen over gebedszondag? Kijk op www.christelijknoodhulpcluster.nl voor meer informatie.

Gerelateerde Berichten

1 juli 2020

Het coronavirus in Oeganda: afzonderlijk samen

Lees Voor In 2018 lanceerde Light for the World, in samenwerking met de Nationale Unie van mensen met een beperking in Oeganda (NUDIPU) het program...

29 juni 2020

Het jaarverslag van 2019

Ieder jaar publiceren wij een jaarverslag waarin wij kort laten zien wat wij, mede dankzij de betrokkenheid van al onze donateurs, met ons werk heb...

25 juni 2020

“Aid out of Reach”: nog niet vertelde verhalen van mensen met een handicap

Lees Voor Humanitaire organisaties kunnen veel leren van wat er is gebeurd tijdens de hulpactie in reactie op Cycloon Idai. De cycloon en de impact...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.