Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

24 juni 2020

Gebedszondag voor de Wereld

Wereldwijd zijn er honderdduizenden mensen getroffen door de impact van het coronavirus. In veel landen heerst de dreiging van een grootschalige hongersnood. Het virus heeft niet alleen grote gevolgen voor de gezondheidszorg wereldwijd, maar ook voor de economie. Daarom roept Light for the World samen met het Christelijk Noodhulpcluster jou op om zondag 28 juni extra tijd te nemen voor een gebed voor de wereld.

Het Christelijk Noodhulpcluster Gebedszondag voor de Wereld 1 bestaat uit de organisaties Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord & Daad en ZOA. Deze organisaties zijn allemaal in actie gekomen door middel van het uitdelen van voedselpakketten, het verlenen van voorlichting en verstrekken van handwasfaciliteiten in de gebieden die dit het hardst nodig hebben.

Op dit moment richt ook Light for the World haar projecten zo in, dat ze zijn gerelateerd aan het coronavirus. Om mensen met een handicap te steunen in deze onzekere tijden is er een noodfonds opgesteld. Dit noodfonds is onderverdeeld in vijf actiepunten: preventie, pleitbezorging, behandeling,overleven en bescherming.

Op zondag 28 juni lezen of beluisteren alle betrokken kerken Psalm 67. Deze psalm is een krachtig en gezamenlijk gebed om Gods zegen voor onze medemens overal ter wereld. Laten we gezamenlijk de wereld in onze harten en onze gebeden sluiten!

Wilt u meer lezen over gebedszondag? Kijk op www.christelijknoodhulpcluster.nl voor meer informatie.

Gerelateerde Berichten

13 augustus 2020

Inclusie op kinderopvang: mijn kind hoort erbij

Lees Voor “De andere kinderen vinden hem gewoon, normaal. Mijn kind hoort erbij,” zegt Judith Baart, Research and Documentation Special...

30 juli 2020

In memoriam: Jenny Cozijnsen

Lees Voor 27 juli 2020 overleed Jenny Cozijnsen. Een dag later zou ze negentig jaar zijn geworden. Jenny was samen met haar man Martien (die in 201...

17 juli 2020

Maak kennis met ons team: Jasper Oei

Lees Voor Maak kennis met Jasper Oei, teamleider op de programma-afdeling bij Light for the World Nederland. Hij vertelt ons over zijn werk op het ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.