Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

6 april 2020

De impact van het coronavirus op Sopheak

Sopheak leest informatie over het coronavirus in Braille

Het coronavirus heeft veel invloed op iedereen, ook op het leven van mensen met een handicap. Sopheak komt uit Cambodja en heeft een visuele beperking. Eerst was hij deels blind, maar nu kan hij helemaal niets meer zien. Hij deelt wat voor een impact het coronavirus heeft op hem en zijn dagelijks leven.

Kwetsbaar

“Door Facebook Radio en het ministerie van Volksgezondheid heb ik informatie gekregen over COVID-19. Het is erg moeilijk voor mij wanneer mensen het hebben over het houden van afstand van elkaar. Ik kan niets zien, dus het houden van afstand is voor mij lastig. Ik maak me zorgen, omdat mensen met een visuele beperking afhankelijk zijn van anderen. Wij hebben begeleiding en hulp nodig, zoals bij het maken van eten.”

Toegankelijke informatie

“Ik merk dat de meeste informatie die over COVID-19 op sociale media wordt geplaatst, in afbeeldingen en posters staat. Het is zo moeilijk voor mensen met een visuele beperking om hier toegang tot te krijgen, omdat de schermlezer niet kan worden gebruikt bij afbeeldingen. Het kan alleen teksten lezen op bijvoorbeeld computers en pdf- of Microsoft Word-documenten. Bij het ontwikkelen van communicatiemateriaal rondom corona wordt vaak vergeten dat ze mensen met een visuele beperking uitsluiten. Daarom was ik zo blij dat ik informatie over zelfbescherming tegen COVID-19 in Braille van Light for the World kreeg.”

Delen

“Ik ben erg blij dat Light for the World informatie over het coronavirus in Braille heeft gedeeld, omdat ik nooit had gedacht dat mensen hiermee rekening zouden houden. Mensen met een visuele beperking worden vaak vergeten. Daarom heb ik de informatie mee naar huis genomen, zodat ik deze informatie kan delen met mijn familie en mijn vrienden met een visuele beperking. In het bijzonder waren mijn slechtziende vrienden blij. Ze vroegen mij waar ik de informatie in Braille vandaan had. Mijn vrienden waarderen Light for the World voor het maken van dit kleine stukje werk. Maar vooral omdat het een grote invloed heeft op ons leven.”

Steun mensen met een handicap

Als informatie voorhanden is, is deze meestal ontoegankelijk voor mensen met een handicap. Juist nu is het zo belangrijk dat iedereen zich bewust is van de noodzaak afstand te houden en zich aan hygiëne regels te houden. Wij pleiten bij overheden om communicatie inclusief te maken maar hebben zelf ook initiatieven genomen. Zo heeft Light for the World in Kenia, Cambodja en Oeganda al video’s over het coronavirus in gebarentaal gemaakt en informatie in Braille verspreid.

Wij begrijpen dat er in deze periode veel op u afkomt. Maar mocht u in de gelegenheid zijn, wilt u ons werk dan ook nu steunen? Dat kan door uw gebed en met een financiële bijdrage. Met uw steun kunnen we werken aan coronamaatregelen in Azië en Afrika, waarbij mensen met een handicap niet worden vergeten. 

Doneer nu

Gerelateerde Berichten

19 mei 2020

Actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus

Lees Voor Het aantal besmettingen wereldwijd neemt toe, ook in onze projectlanden. Volgens de officiële cijfers zijn er momenteel ongeveer 352 bes...

16 mei 2020

Confronterende resultaten: Zorgen rondom coronacrisis

Lees Voor Een van onze actiepunten rondom het coronavirus is de preventie van de verspreiding van het virus. In samenwerking met het radiostation T...

12 mei 2020

Tijdens de crisis: Verpleegster Júlia

Lees Voor Júlia Vasco is verpleegster in de Nhaconjo Health Unit en maakt daarmee deel uit van het Every Life Matters-project. Dit heeft tot doel ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.