Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

1 april 2020

Coronacrisis: onze acties 

Onze werkzaamheden worden enorm beïnvloed door de coronacrisis. Bestaande projecten liggen haast helemaal stil, maar er komen nieuwe activiteiten rondom corona voor in de plaats. In deze onzekere tijden blijven we mensen met een handicap steunen. Vooral nu is het van belang dat zij niet worden vergeten. Juist nu moet belangrijke informatie en gezondheidszorg toegankelijk zijn. De afgelopen week hebben wij het volgende gedaan rondom het coronavirus: 

Belangrijke berichten

De overheid van Cambodja is momenteel bezig met het ontwikkelen van radiospotjes en video’s. Ons team van het Light for the World Cambodja is gevraagd om te helpen met de ontwikkeling hiervan. Het is fijn dat we zo de kans krijgen om mensen met verschillende beperkingen te betrekken bij deze belangrijke berichten.  

 

Toegankelijke informatie in Oeganda

Het team in Oeganda is hard aan het werk geweest om zo snel mogelijk informatie over het coronavirus toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Zo hebben we de brochure van de Wereldgezondheidsorganisatie vertaalt in braille, zodat deze belangrijke informatie toegankelijk is voor mensen met een visuele beperking. Ook is er een video opgenomen in gebarentaal waardoor mensen met een gehoorbeperking informatie en de maatregelen van de overheid meekrijgen. Bekijk de video hieronder:  

Daarnaast worden er veel fabels verspreid over het coronavirus. Ook in Oeganda. Om ervoor te zorgen dat mensen met een handicap de juiste informatie krijgen, hebben we hebben een rollenspel in gebarentaal opgenomen waar feiten en fabels rondom corona worden behandeld. Daarnaast is er een podcast gemaakt over hetzelfde onderwerp voor mensen met een visuele beperking. Bekijk een voorbeeld van een fabel en feit hieronder: 

 

Steun mensen met een handicap

Wij begrijpen dat er in deze periode veel op u afkomt. Maar mocht u in de gelegenheid zijn, wilt u ons werk dan ook nu steunen? Dat kan door uw gebed en met een financiële bijdrage. Met uw steun kunnen we werken aan coronamaatregelen in Azië en Afrika, waarbij mensen met een handicap niet worden vergeten. 

Doneer nu

Wij wensen u veel gezondheid toe. Bedankt voor uw betrokkenheid. 

Gerelateerde Berichten

19 mei 2020

Actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus

Lees Voor Het aantal besmettingen wereldwijd neemt toe, ook in onze projectlanden. Volgens de officiële cijfers zijn er momenteel ongeveer 352 bes...

16 mei 2020

Confronterende resultaten: Zorgen rondom coronacrisis

Lees Voor Een van onze actiepunten rondom het coronavirus is de preventie van de verspreiding van het virus. In samenwerking met het radiostation T...

12 mei 2020

Tijdens de crisis: Verpleegster Júlia

Lees Voor Júlia Vasco is verpleegster in de Nhaconjo Health Unit en maakt daarmee deel uit van het Every Life Matters-project. Dit heeft tot doel ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.