Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

25 maart 2020

Update rondom het coronavirus

De wereld is getroffen door het coronavirus. Wij hopen dat u gezond bent en steun heeft van uw omgeving. Wij willen u laten weten dat wij als medewerkers van Light for the World bidden voor het welzijn van de mensen in de wereld, in Nederland en dus ook voor u. Wij maken ons zorgen over hoe het coronavirus zich gaat verspreiden. Hier in Nederland, maar ook in de armste delen van Afrika en Azië. In deze onzekere tijd gaat ons hart uit naar zieken, ouderen, armen en mensen met een handicap. Hoe gaat het coronavirus deze mensen raken die al zo kwetsbaar zijn?

Dankzij de eerdere steun van onze donateurs konden wij snel in actie komen voor mensen met een handicap. Wij hebben onder andere het volgende al kunnen doen:

  • In Cambodja hebben we de brochure van de Wereldgezondheidsorganisatie omgezet naar braille. Hierdoor missen blinden en mensen met een visuele beperking deze belangrijke informatie niet.
  • In Oeganda hebben we een video in gebarentaal opgenomen. Hierin wordt informatie over het coronavirus gegeven en worden de maatregelen van de overheid vertaald.
  • Daarnaast heeft ons team in Oeganda hard gewerkt informatie over feiten en fabels toegankelijk te maken voor mensen met verschillende handicaps. Zo hebben we een rollenspelvideo in gebarentaal gemaakt voor mensen met een gehoorbeperking en een podcast ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking.

Laten we juist in deze tijd naar elkaar omzien, zelfs wanneer fysieke afstand noodzakelijk is. Fysiek reizen kan niet meer, maar in gedachten en met ons hart reizen kan nog wel. De komende tijd zal ons werk erop gericht zijn dat bij alle maatregelen rond het coronavirus, mensen met een handicap niet worden vergeten. Wij zijn trots op onze collega’s in Azië en Afrika die in deze moeilijke omstandigheden hun werk doen. Daarin weten we ons gesteund door onze achterban, namens wie we dit belangrijke werk mogen doen.

Wij begrijpen dat er in deze periode veel op u afkomt. Maar mocht u in de gelegenheid zijn, wilt u ons werk dan ook nu steunen? Dat kan door uw gebed en met een financiële bijdrage. Met uw steun kunnen we werken aan coronamaatregelen in Azië en Afrika, waarbij mensen met een handicap niet worden vergeten.

Doneer nu

Wij wensen u veel gezondheid toe. Bedankt voor uw betrokkenheid.

Gerelateerde Berichten

19 mei 2020

Actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus

Lees Voor Het aantal besmettingen wereldwijd neemt toe, ook in onze projectlanden. Volgens de officiële cijfers zijn er momenteel ongeveer 352 bes...

16 mei 2020

Confronterende resultaten: Zorgen rondom coronacrisis

Lees Voor Een van onze actiepunten rondom het coronavirus is de preventie van de verspreiding van het virus. In samenwerking met het radiostation T...

12 mei 2020

Tijdens de crisis: Verpleegster Júlia

Lees Voor Júlia Vasco is verpleegster in de Nhaconjo Health Unit en maakt daarmee deel uit van het Every Life Matters-project. Dit heeft tot doel ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.