Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

17 maart 2020

Coronacrisis: update uit onze projectlanden

Het coronavirus COVID-19 heeft Nederland op zijn kop gezet. Er zijn maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit is echter niet alleen in Nederland het geval. De landen waarin Light for the World actief is, hebben ook maatregelen getroffen. Dit heeft gevolgen voor het werk in onze projecten in Azië en Afrika.

Nauw contact

Light for the World houdt in onze projectlanden nauw contact met de lokale overheid en partnerorganisaties. Want mensen met een handicap horen, net zoals ieder ander, de hulp te krijgen die zij nodig hebben. We kijken naar wat de impact is van de maatregelen op het leven en de gezondheid van mensen met een handicap. Light for the World is er van bewust dat juist in deze situatie mensen met een handicap kwetsbaar zijn en geïsoleerd kunnen raken. We proberen in deze onzekere tijden zo goed mogelijk op de behoeften van mensen met een handicap in te spelen.

Goede communicatie

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat mensen met een handicap toegang hebben tot informatie. Het is belangrijk dat zij weten hoe ze het virus kunnen voorkomen en wat ze moeten doen als ze denken besmet te zijn. Daar ligt een belangrijke taak voor overheden en gezondheidsdiensten. Wanneer iemand doof is en er wordt op de televisie een belangrijke persconferentie uitgezonden, dan is het van belang dat er een gebarentolk is om te vertalen. Daarnaast hebben mensen met een intellectuele beperking een eenvoudige uitleg nodig. Als zij belangrijke informatie niet op tijd krijgen, dan lopen ze een hoger risico om zelf besmet te raken of andere mensen te besmetten.

Toegankelijkheid

De tweede stap is dat mensen met een handicap, als er drastische maatregelen nodig zijn in een land, toegang hebben tot dagelijkse levensbehoeften. Ook zij hebben het recht op voedsel, drinken en verzorging. Momenteel is vooral de toegang tot medische zorg enorm van belang. Deze voorzieningen moeten bereikbaar en toegankelijk zijn voor mensen met een handicap.

Ons hart gaat uit naar onze medewerkers en mensen met een handicap in de projectlanden.

Doneer nu

Gerelateerde Berichten

25 november 2020

Light for the World Nederland wordt SeeYou 

Lees Voor Per 1 januari 2021 neemt Light for the World Nederland afscheid van Light for the World, en verandert haar naam. De nieuwe naa...

24 november 2020

Onze corona aanpak in Cambodja

Lees Voor In de eerste weken van de coronacrisis zagen onze Light for the World collega’s in Cambodja hoe informatie en bewustwording over het vi...

17 november 2020

De impact van klimaatverandering op de allerarmsten

Lees Voor Op 27 oktober 2020 heeft onze ambassadeur en weerman Reinier van den Berg een presentatie gegeven tijdens de Justice Week van Tear! ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.