Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

17 maart 2020

Coronacrisis: update uit onze projectlanden

Het coronavirus COVID-19 heeft Nederland op zijn kop gezet. Er zijn maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit is echter niet alleen in Nederland het geval. De landen waarin Light for the World actief is, hebben ook maatregelen getroffen. Dit heeft gevolgen voor het werk in onze projecten in Azië en Afrika.

Nauw contact

Light for the World houdt in onze projectlanden nauw contact met de lokale overheid en partnerorganisaties. Want mensen met een handicap horen, net zoals ieder ander, de hulp te krijgen die zij nodig hebben. We kijken naar wat de impact is van de maatregelen op het leven en de gezondheid van mensen met een handicap. Light for the World is er van bewust dat juist in deze situatie mensen met een handicap kwetsbaar zijn en geïsoleerd kunnen raken. We proberen in deze onzekere tijden zo goed mogelijk op de behoeften van mensen met een handicap in te spelen.

Goede communicatie

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat mensen met een handicap toegang hebben tot informatie. Het is belangrijk dat zij weten hoe ze het virus kunnen voorkomen en wat ze moeten doen als ze denken besmet te zijn. Daar ligt een belangrijke taak voor overheden en gezondheidsdiensten. Wanneer iemand doof is en er wordt op de televisie een belangrijke persconferentie uitgezonden, dan is het van belang dat er een gebarentolk is om te vertalen. Daarnaast hebben mensen met een intellectuele beperking een eenvoudige uitleg nodig. Als zij belangrijke informatie niet op tijd krijgen, dan lopen ze een hoger risico om zelf besmet te raken of andere mensen te besmetten.

Toegankelijkheid

De tweede stap is dat mensen met een handicap, als er drastische maatregelen nodig zijn in een land, toegang hebben tot dagelijkse levensbehoeften. Ook zij hebben het recht op voedsel, drinken en verzorging. Momenteel is vooral de toegang tot medische zorg enorm van belang. Deze voorzieningen moeten bereikbaar en toegankelijk zijn voor mensen met een handicap.

Ons hart gaat uit naar onze medewerkers en mensen met een handicap in de projectlanden.

Doneer nu

Gerelateerde Berichten

19 mei 2020

Actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus

Lees Voor Het aantal besmettingen wereldwijd neemt toe, ook in onze projectlanden. Volgens de officiële cijfers zijn er momenteel ongeveer 352 bes...

16 mei 2020

Confronterende resultaten: Zorgen rondom coronacrisis

Lees Voor Een van onze actiepunten rondom het coronavirus is de preventie van de verspreiding van het virus. In samenwerking met het radiostation T...

12 mei 2020

Tijdens de crisis: Verpleegster Júlia

Lees Voor Júlia Vasco is verpleegster in de Nhaconjo Health Unit en maakt daarmee deel uit van het Every Life Matters-project. Dit heeft tot doel ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.