Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

11 februari 2020

Steun jongeren met een handicap in Uganda

In Uganda heerst al jarenlang politieke onrust. Naast terreur kampt Uganda met enorme droogte, armoede, jeugdwerkloosheid en aidsproblematiek. Meer dan 25 % van de mensen leeft onder de armoedegrens. Mensen met een handicap zijn extra kwetsbaar omdat ze worden gestigmatiseerd en te maken hebben met een omgeving die niet toegankelijk is voor hen. Daardoor hebben kinderen en jongeren met een handicap vaak geen toegang tot medische zorg en (beroeps)onderwijs en worden ze buitengesloten van de maatschappij.

Ook de kleine Greta kreeg geen toegang tot medische zorg. Greta begon steeds slechter te zien en kon niet meer meekomen op school. Hoewel Prossy, Greta’s moeder, meerdere keren heeft gevraagd om een onderzoek, werd keer op keer hulp geweigerd in het ziekenhuis.

Van een vriendin hoorde Prossy over een ander ziekenhuis waarvan het ziekenhuispersoneel getraind is door Light for the World en ze besluit daar heen te gaan. En wat blijkt: Greta heeft inderdaad een oogaandoening waardoor ze niet scherp kan zien. Gelukkig kon Greta geopereerd worden en heeft ze een bril gekregen. Ze speelt, lacht en ontwikkelt zich als een gezond meisje. Haar moeder vertelt: ‘Ondanks dat ik bang was, ben ik heel blij dat ik naar een ziekenhuis kon gaan waar de artsen opkomen voor mensen met een handicap. Het was de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt.’

Maar liefst één op de zeven mensen in Uganda heeft een handicap. Met uw steun zorgen we voor toegankelijke zorg en onderwijs en krijgen jongeren met een handicap zicht op werk. Lees meer in de folder of geef deze jongeren met een handicap zicht op een stralende toekomst.

Doneer nu

Gerelateerde Berichten

6 april 2020

De impact van het coronavirus op Sopheak

Lees Voor Het coronavirus heeft veel invloed op iedereen, ook op het leven van mensen met een handicap. Sopheak komt uit Cambodja en heeft een visu...

4 april 2020

Corona crisis vraagt om nationale én internationale solidariteit

In korte tijd is ons leven totaal veranderd. De wereld is overrompeld door de gevolgen van het virus. We zoeken naar een manier om met angst en onz...

1 april 2020

Coronacrisis: onze acties 

Lees Voor Onze werkzaamheden worden enorm beïnvloed door de coronacrisis. Bestaande projecten liggen haast helemaal stil, maar er komen nieuwe a...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.