Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

18 december 2019

Open jij deze decembermaand ogen van kinderen zoals Hana?

Kinderen in Nederland staan in de decembermaand vaak te springen om niet naar school te gaan in de Kerstvakantie. Maar wat als je wel naar school wilt, maar niet durft omdat je zicht steeds slechter wordt?

Dit is de vijfjarige Hana uit Rwanda overkomen. De afgelopen tijd is Hana haar zicht zo erg achteruit gegaan, dat ze bijna niets meer ziet. Ze leeft momenteel in een wazige wereld en gaat alleen nog maar met begeleiding de deur uit. Hana haar moeder, Elisabeth, zag haar dochtertje veranderen in een verdrietig, teruggetrokken kind. Elisabeth voelt zich hulpeloos en verdrietig.

‘Een jaar geleden is Hana gestart op school. Ze was altijd zo enthousiast over school en haar nieuwe vriendinnetjes. Maar na een tijd was dit niet meer zo. Het doet mij pijn om te zien dat ze niet meer naar school wilt, omdat ze zo slecht ziet,’ vertelt Elisabeth.

Open jij deze decembermaand ogen van kinderen zoals Hana?Op advies van een tante die verpleegster is, besluit Elisabeth om met haar dochtertje naar het oogziekenhuis te gaan. Na een uur wachten is Hana aan de beurt. De dokter ziet meteen dat Hana staar heeft, een aandoening die bij veel Afrikaanse kinderen voorkomt. Hana moet zo snel mogelijk geopereerd worden, anders kan ze helemaal blind worden.

Een dag na de operatie horen ze goed nieuws. Hana kan weer zien! Nu kan Hana weer zonder begeleiding naar school en spelen met haar vriendinnetjes. Niet alleen haar ogen zijn geopend. Er is weer een toekomst voor haar.

Geef het licht door

Staar is een veelvoorkomende oogaandoening onder kinderen in Ethiopië, Mozambique en Zuid-Soedan. In Ethiopië zijn er slechts 15 oogartsen op 102,4 miljoen inwoners. Wij maken ons sterk om in deze landen de oogzorg te verbeteren. Met jouw hulp kunnen we vele kinderen eenvoudig het zicht teruggeven. Open jij deze decembermaand de ogen van kinderen zoals Hana?

Voor 7,50 euro, 14 euro en 30 euro kan jij deze decembermaand het zicht van kinderen met een visuele beperking teruggeven.

Doneer nu

Gerelateerde Berichten

22 september 2020

De voordelen van inclusie in Cambodja

Lees Voor Light for the World gaat in gesprek met de Cambodjaanse overheid! We willen ervoor zorgen dat de positie van mensen met een handicap in C...

22 september 2020

Toegankelijke zorg voor iedereen!

Lees Voor In ontwikkelingslanden hebben veel mensen met een handicap geen toegang tot gezondheidszorg. Ondanks hun kwetsbare situatie! Zo kan de co...

4 september 2020

Ethiopië: De impact van het coronavirus op oogzorg

Lees Voor “Het coronavirus vraagt veel van de gezondheidszorg over de hele wereld. Mensen met een handicap in ontwikkelingslanden, waar de ca...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.