Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

26 november 2019

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Het was een totale verrassing voor Cees Smit. Zaterdag 16 november kreeg hij van burgemeester Pauline Bouvy-Koene het lintje Ridder in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. Deze onderscheiding kreeg Cees voor zijn jarenlange inzet als blinde vrijwilliger op vele fronten. Alles ter verbetering van de positie van blinden en slechtzienden.  

Verdiensten

Cees was bestuurslid van de Oogverening (voorheen Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden)  en de International Blind Sports Association. Van de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten en de Vereniging Onbeperkt Lezen. Ook is hij al 30 jaar ambassadeur bij het Koninklijk Nederlands Geleidenhonden Fonds.

Daarnaast was Cees ook nog eens schrijver van 4 boeken, waaronder het boek ‘Harteloos’. De opbrengst van dit boek was geheel voor Light for the World. Uiteindelijk heeft dit het geweldige bedrag van €18.500 opgeleverd. Hiermee werden 625 staar- en trachoomoperaties uitgevoerd in Zuid-Soedan.

Identiteit

In haar slotwoord vertelde burgemeester Pauline Bouvy-Koene het volgende:

Ridder

‘U bent een rolmodel binnen de wereld van de blinden en slechtzienden maar natuurlijk ook daar buiten.  U laat de mensen letterlijk ‘zien’ hoe iedereen door praktische activiteiten een bijdrage kan leveren aan een betere samenleving. Uw drive was om voor anderen iets te kunnen betekenen. U bent niet iemand die zegt: zoek het zelf maar uit, maar u biedt graag de helpende hand. Voor u is het een doodnormale zaak om uw talenten in te zetten voor anderen. Humor en de nodige zelfspot zijn daarbij onmisbaar.

Voor al deze activiteiten heeft Zijne Majesteit de Koning u benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.’

Gerelateerde Berichten

19 mei 2020

Actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus

Lees Voor Het aantal besmettingen wereldwijd neemt toe, ook in onze projectlanden. Volgens de officiële cijfers zijn er momenteel ongeveer 352 bes...

16 mei 2020

Confronterende resultaten: Zorgen rondom coronacrisis

Lees Voor Een van onze actiepunten rondom het coronavirus is de preventie van de verspreiding van het virus. In samenwerking met het radiostation T...

12 mei 2020

Tijdens de crisis: Verpleegster Júlia

Lees Voor Júlia Vasco is verpleegster in de Nhaconjo Health Unit en maakt daarmee deel uit van het Every Life Matters-project. Dit heeft tot doel ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.