Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

26 november 2019

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Het was een totale verrassing voor Cees Smit. Zaterdag 16 november kreeg hij van burgemeester Pauline Bouvy-Koene het lintje Ridder in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. Deze onderscheiding kreeg Cees voor zijn jarenlange inzet als blinde vrijwilliger op vele fronten. Alles ter verbetering van de positie van blinden en slechtzienden.  

Verdiensten

Cees was bestuurslid van de Oogverening (voorheen Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden)  en de International Blind Sports Association. Van de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten en de Vereniging Onbeperkt Lezen. Ook is hij al 30 jaar ambassadeur bij het Koninklijk Nederlands Geleidenhonden Fonds.

Daarnaast was Cees ook nog eens schrijver van 4 boeken, waaronder het boek ‘Harteloos’. De opbrengst van dit boek was geheel voor Light for the World. Uiteindelijk heeft dit het geweldige bedrag van €18.500 opgeleverd. Hiermee werden 625 staar- en trachoomoperaties uitgevoerd in Zuid-Soedan.

Identiteit

In haar slotwoord vertelde burgemeester Pauline Bouvy-Koene het volgende:

Ridder

‘U bent een rolmodel binnen de wereld van de blinden en slechtzienden maar natuurlijk ook daar buiten.  U laat de mensen letterlijk ‘zien’ hoe iedereen door praktische activiteiten een bijdrage kan leveren aan een betere samenleving. Uw drive was om voor anderen iets te kunnen betekenen. U bent niet iemand die zegt: zoek het zelf maar uit, maar u biedt graag de helpende hand. Voor u is het een doodnormale zaak om uw talenten in te zetten voor anderen. Humor en de nodige zelfspot zijn daarbij onmisbaar.

Voor al deze activiteiten heeft Zijne Majesteit de Koning u benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.’

Gerelateerde Berichten

11 december 2019

Saiful kan zijn familie ondersteunen!

Lees Voor Ontmoet de 24-jarige Saiful uit Bangladesh. Saiful is geboren met een beperking aan zijn rechterbeen en heeft een waterhoofd. Hij woont s...

4 december 2019

Kleine Cédric wil politieagent worden

Elk kind heeft een hoofd vol dromen: superkrachten hebben, piloot worden, prinses of ridder zijn, niets lijkt onmogelijk. En zo is dat ook voor de ...

15 november 2019

Een bezoek aan de Masai in Kenia

Een bezoek aan de Masai in Kenia. Een herdersvolk met een sterke eigen cultuur. Als er een kind met een handicap wordt geboren, denkt men dat dit e...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.