Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

12 juni 2019

Senior Fondsenwerver gezocht!

m/v, uren bespreekbaar, bij voorkeur 36u/wk. 

Werk jij graag voor een stichting die expert is in het werken aan gelijke kansen voor mensen met een handicap in ontwikkelingslanden? Vind jij het een uitdaging om te kijken waar zowel de droom van de stichtingen die financieel willen bijdragen als onze dromen als expert elkaar kunnen vinden en versterken? Dan gaan we graag samen met jou de uitdaging aan!

Light for the World is een christelijke non-profit organisatie, die zich inzet voor goede oogzorg in ontwikkelingslanden. Daarnaast zetten we ons in voor inclusie van mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. Met innovatieve projecten bieden we mensen met een handicap een eerlijke kans om te participeren in de samenleving. Zo werken wij aan inclusief onderwijs en gezondheidszorg, vaktrainingen, economische programma’s en toegang tot de arbeidsmarkt om hun zelfredzaamheid te verbeteren. Onze expertise delen wij graag met andere organisaties, zodat zij hun programma’s toegankelijk kunnen maken voor mensen met een handicap.

Nederland kent vele vermogensfondsen met een link naar ons werk. Van jou vragen we relaties te onderhouden  met de vermogensfondsen waar we al mee samenwerken. Maar ook om op zoek te gaan naar nieuwe fondsen die ons kunnen versterken.

We zijn op zoek naar een collega met hands-on ervaring in het onderhouden en opbouwen van partnerschappen met vermogensfondsen en (familie)stichtingen. Je hebt een uitgebreid netwerk en kent de wereld van stichtingen en vermogensfondsen. Je signaleert kansen bij bestaande en nieuwe donoren in het binnen- en buitenland.

Als Senior Fondsenwerver ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van het beleid met betrekking tot vermogensfondsen. Het aantal uren per week is bespreekbaar, maar bij voorkeur fulltime (36u/wk).

Jouw taken zijn:

 • Identificeren, initiëren en ontwikkelen van relaties met (potentiële) geldverstrekkende vermogensfondsen en hiermee extra inkomsten creëren voor de organisatie.
 • Beheren van onze bestaande relaties met vermogensfondsen en deze waar mogelijk uitbouwen.
 • Schrijven van financieringsvoorstellen, projectaanvragen en rapportages voor (vermogens)fondsen.
 • Voor goede aansluiting met programma’s in staat zijn om nauw contact met onze programma-afdeling en mensen in het veld te hebben, en je in te leven in de opzet van onze programma’s.
 • Bijdragen aan de positionering en profilering van Light for the World bij fondsen in Nederland.

Jouw profiel:

Je hebt strategisch inzicht. Jij overziet de lange termijn en kunt daar plannen voor maken. Je bent initiatiefrijk en besluitvaardig. Gestructureerd. Een goede communicator die graag een sterke pitch neerzet.

Wat vragen wij?

 • HBO / WO werk- en denkniveau.
 • Bij voorkeur een relevant netwerk met vermogensfondsen en stichtingen.
 • Aantoonbare ervaring met het coördineren, redigeren en schrijven van Engelstalige en Nederlandstalige fondsenaanvragen.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Je voelt je verbonden met de christelijke identiteit, de missie en werkwijze van de organisatie.
 • Het is een pré als je een goede verbinding hebt met vertegenwoordigende organisaties van mensen met een handicap in Nederland

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie in een organisatie waarin de lijnen kort zijn, binnen een gemotiveerd team.
 • Mogelijkheid om te reizen om alle ins & outs van onze aanpak en projecten te leren kennen;
 • Een aanstelling van een jaar met intentie tot verlenging.
 • Salariëring schaal 10-11 cao Zorg en Welzijn.

Mensen met een handicap worden vooral uitgenodigd om te solliciteren. Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Dicky Nieuwenhuis, directeur 06-13626723. Jouw sollicitatiebrief met CV mag je mailen naar vacancy@lightfortheworld.nl. Reageren voor 1 juli 2019.

Gerelateerde Berichten

19 mei 2020

Actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus

Lees Voor Het aantal besmettingen wereldwijd neemt toe, ook in onze projectlanden. Volgens de officiële cijfers zijn er momenteel ongeveer 352 bes...

16 mei 2020

Confronterende resultaten: Zorgen rondom coronacrisis

Lees Voor Een van onze actiepunten rondom het coronavirus is de preventie van de verspreiding van het virus. In samenwerking met het radiostation T...

12 mei 2020

Tijdens de crisis: Verpleegster Júlia

Lees Voor Júlia Vasco is verpleegster in de Nhaconjo Health Unit en maakt daarmee deel uit van het Every Life Matters-project. Dit heeft tot doel ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.