Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

4 juni 2019

Light for the World zet zich in voor kinderbescherming

Een 16-jarig, doof meisje was opmerkelijk veranderd! Een van onze medewerkers in Ethiopië merkte dat er iets met het meisje aan de hand was en begon argwaan te krijgen.  Hij ontdekte dat het meisje was verkracht door een familielid. Helaas is zij niet de enige. Er zijn tal van gevallen te noemen waarin kinderen met een handicap slachtoffer werden van (seksueel) geweld. Uit onderzoek bleek zelfs dat 70% van de jongens en meisjes met een handicap in ontwikkelingslanden weleens slachtoffer zijn geworden van geweld. Light for the World is daarom in actie gekomen om deze kwetsbare kinderen te beschermen.

Inmiddels werken we al ruim 10 jaar in Ethiopië om op te komen voor de rechten van kinderen met een handicap. We helpen onder andere kwetsbare kinderen om de medische zorg te ontvangen die ze nodig hebben. We bieden ook financiële steun aan families die deze zorg niet kunnen betalen. Onze medewerkers hebben hierdoor nauw contact met kinderen met een handicap en hun families. Zoals in het onderzoek van African Child Policy, constateerden ook onze adviseurs dat juist kinderen met een handicap vaak slachtoffer zijn van (seksueel) geweld. Ook kwamen de veldwerkers erachter dat er weinig tot geen wetten bestaan om deze kinderen te beschermen.

Daarom zijn we samen met onder andere Cheshire Services Ethiopia en Gondar University een project in Ethiopië gestart. We hebben een publicatie gemaakt van dit project en daarin praktische tips gegeven over hoe kinderen met een handicap het beste kunnen worden beschermd. Tijdens dit project hebben we voornamelijk trainingen gegeven. De trainingen bieden praktische handvatten die helpen om het geweld tegen kinderen met een handicap te stoppen.  Volgens een van de deelnemers was de training een groot succes:

“De training was belangrijk voor ons. We leerden ons te beschermen tegen geweld. We weten nu dat de kans bestaat dat er lichamelijk en seksueel geweld in onze omgeving plaatsvindt. Door de training hebben we geleerd wat een handicap is. Ook hebben we geleerd wat geweld is en hoe geweld tot stand komt. Het belangrijkste is dat deze training ons helpt om ons tegen geweld te beschermen. Ook kunnen we onze vrienden leren hoe ze zichzelf kunnen beschermen en hoe ze anderen vervolgens kunnen overtuigen hoe zij zichzelf kunnen beschermen.”

Ben je benieuwd naar de publicatie? Klik dan hier!

Gerelateerde Berichten

18 juni 2019

Word donateur en ontvang boek van Gert-Jan

Lees Voor Ja, ik word vaste donateur Wij werken aan een wereld waarin mensen met een handicap een eerlijke kans krijgen op gezondheidszorg, onderwi...

12 juni 2019

Senior Fondsenwerver gezocht!

Lees Voor m/v, uren bespreekbaar, bij voorkeur 36u/wk.  Werk jij graag voor een stichting die expert is in het werken aan gelijke kansen voor mens...

11 juni 2019

Mag ik jouw aandacht voor kinderen zoals Auwnie?

Lees Voor Doneer nu Gert-Jan en Rianne Segers hebben zeven jaar in Egypte gewoond. In die tijd hebben ze Auwnie ontmoet. Hij heeft hun hart geraakt...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.