Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

15 december 2017

Vandaag slaan we op de gong

Drie jaar geleden sloeg stichting Light for the World op de gong om aandacht te vragen voor het werkgelegenheidsproject voor jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. Vandaag zijn er maar liefst drie redenen om opnieuw op de gong te slaan.

Om te beginnen is het precies 35 jaar geleden dat de stichting werd opgericht door oogarts Martien Cozijnsen en zijn vrouw Jenny. Het werk startte met een blindenschool in Thailand en is in de loop der jaren enorm uitgebreid. Het bieden van kansen voor mensen met handicap in de armste landen is nog steeds het hart van de organisatie. Om de start van het jubileumjaar te vieren, zal Jan, de zoon van Martien en Jenny, bij de beursopening aanwezig zijn.

Vandaag vieren we ook de geboekte successen in het driejarige werkgelegenheidsproject voor jongeren met een handicap in Ethiopië, Kenia en Rwanda. Maar liefst 71% van de ruim 400 deelnemende jongeren heeft betaald werk gevonden. Een klinkend resultaat. De uitkomsten van het project geven voldoende aanleiding om een tweede fase te starten, waarbij opnieuw een grote groep jongeren met een handicap zicht krijgt op een betere toekomst. Ook voor hen slaan we op de gong.

Speciale gast is Bernd van Kruistum. Bernd is bedrijfsleider bij een meubelmakerij in Ethiopië en heeft dankzij het contact met Light for the World meerdere dove jongeren in dienst genomen.

Light for the World roept bedrijven die actief zijn in Afrika op, om aan de slag te gaan met inclusie van jongeren met een handicap op de werkvloer. De stichting kan daarin advies en praktische ondersteuning geven.

Gerelateerde Berichten

16 juli 2019

Verhalen uit Mozambique: Ayana

Lees Voor Mirian, die sinds juni onze collega is, doet voor Light for the World onderzoek in Mozambique naar de toegankelijkheid van noodhulp aan m...

9 juli 2019

Mirian onderzoekt toegankelijkheid van noodhulp in Mozambique

Lees Voor Mirian, die sinds juni onze nieuwe collega is, doet voor Light for the World onderzoek in Mozambique naar de toegankelijkheid van noodhul...

3 juli 2019

Nieuwe publicatie: Innovate for Inclusion!

Lees Voor In de publicatie Innovate for Inclusion! blikken onze collega’s Matthijs, Judith en Anneke terug op het succes van de Social Innovation...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.